Använd små ikoner på aktivitetsfältet och skrivbordet Windows 7/8/10

Vid installation Windows 7/8/10 Som standard kanske du har märkt några saker direkt, som stora skrivbordsikoner och ett stort aktivitetsfält! Jag personligen är inte ett stort fan av stora ikoner någonstans på min dator!

Och för mig är en stor aktivitetsfält ett slöseri med värdefulla fastigheter. Jag gillar den minsta möjliga aktivitetsfältet utan auto-hide, en funktion som jag inte heller gillar.

Så här såg mitt skrivbord och aktivitetsfält ut i Windows vid första installationen:

För mycket(Väldigt) stort! I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du minskar storleken på skrivbords- och aktivitetsfältsikoner i Windows 7/8/10 .

Använd små ikoner i aktivitetsfältet i Windows

Parametrarna skiljer sig något Windows 7 och Windows 10 . för det första(Först) så här gör du det Windows 7 : Högerklicka på ett tomt utrymme i aktivitetsfältet och välj ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

win 7 liten aktivitetsfält

Markera rutan på fliken Aktivitetsfältet Använd små ikoner(Använd små ikoner). Klicka sedan på OK.

använd små win 7-ikoner

Här är en skärmdump av det nya mindre aktivitetsfältet jämfört med de större ikonerna på skrivbordet.

Windows 7 aktivitetsfält liten

Mycket bättre! Naturligtvis kan du avmarkera den här rutan om du föredrar stora aktivitetsfältikoner. PÅ Windows 10 högerklicka på aktivitetsfältet och välj ” Aktivitetsfältets inställningar(Inställningar i aktivitetsfältet) » .

Detta tar dig till en ny skärm inställningar i (Inställningar)Windows 10 . Du bör se alternativet ” Använd små knappar i aktivitetsfältet(Använd små knappar i aktivitetsfältet) » . Glöm inte att trycka på knappen för att slå på den.

Minska storleken (Minska storleken)skrivbordsikoner(Skrivbordsikoner) på Windows Windows 7/8/10

Okej, hur är det med de där stora skrivbordsikonerna? Det är också väldigt lätt att ändra. Samma för Windows 7/8/10 . Högerklicka bara var som helst på skrivbordet och klicka på ” Se(Visa) » . I menyn kan du välja storlek på ikonerna.

captured_image.png[11]

Jag föredrar att små ikoner passar mer på mitt skrivbord och ser fler bakgrundsbilder i bakgrunden. De stora ikonerna är helt enorma och är förmodligen bara användbara om du har synproblem.

captured_image.png[13]

Som ni ser använder jag nu små ikoner på skrivbordet och i aktivitetsfältet! Perfekt! Detta är dock inte ens det enklaste sättet att ändra storleken på skrivbordsikoner. Om du har en mus med ett rullningshjul behöver du bara klicka en gång på en skrivbordsikon för att markera den och sedan hålla ned CTRL rulla musen uppåt eller nedåt.

När du håller ner en tangent CTRL och scrolla uppåt kommer skrivbordsikonerna att öka gradvis, och när du scrollar nedåt blir de mindre. Det som är bra med den här metoden är att du har många fler storlekar än bara stor , Medium och små .

Självklart behöver du en mus med rullhjul för att detta ska fungera. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!

Med en standardinstallation av Windows 7/8/10 kanske du har märkt ett par saker direkt, som de stora skrivbordsikonerna och det stora aktivitetsfältet! Jag är personligen inte ett stort fan av stora ikoner någonstans på min dator!

Och för mig är en stor aktivitetsfält ett slöseri med värdefulla fastigheter. Jag gillar det minsta möjliga aktivitetsfältet utan att behöva automatiskt dölja, en funktion som jag inte heller är ett fan av.

Så här såg mitt skrivbord och aktivitetsfält ut på Windows när jag först installerade det:

små ikoner i aktivitetsfältet

alldeles för stor! I den här artikeln kommer jag att visa dig hur du minskar storleken på skrivbordsikonerna och aktivitetsfältet i Windows 7/8/10.

Använd små ikoner i Windows aktivitetsfält

Alternativen skiljer sig något mellan Windows 7 och Windows 10. Först, så här gör du i Windows 7: högerklicka på ett tomt utrymme i aktivitetsfältet och klicka på Egenskaper.

win 7 liten aktivitetsfält

På fliken Aktivitetsfältet, kontrollera Använd små ikoner låda. Klicka sedan på OK-knappen.

använd små ikoner win 7

Här är en skärmdump med det nya mindre aktivitetsfältet i jämförelse med de stora skrivbordsikonerna.

Windows 7 aktivitetsfält liten

Mycket bättre! Naturligtvis kan du avmarkera den rutan om du föredrar de stora ikonerna i aktivitetsfältet. För Windows 10 högerklickar du på aktivitetsfältet och väljer Aktivitetsfältets inställningar.

Detta tar dig till den nya skärmen Inställningar i Windows 10. Du bör se ett alternativ som heter Använd små knappar i aktivitetsfältet. Se till att klicka på reglaget för att slå på det.

Minska storleken på skrivbordsikoner i Windows 7/8/10

OK, så vad sägs om de stora skrivbordsikonerna? Det är också väldigt lätt att ändra. Det är också samma för Windows 7/8/10. Högerklicka helt enkelt var som helst på skrivbordet och klicka på se. I menyn kan du välja hur stora du vill att ikonerna ska vara.

captured_Image.png[11]

Jag föredrar små ikoner, så att jag kan få plats mer på skrivbordet och mer se min tapet i bakgrunden. Stora ikoner är helt enorma och förmodligen bara användbara om du har synproblem.

captured_Image.png[13]

Som du kan se använder jag nu små ikoner på skrivbordet och i aktivitetsfältet! Excellent! Det är dock inte ens det enklaste sättet att ändra storleken på dina skrivbordsikoner. Om du har en mus som har ett rullningshjul behöver du bara klicka på valfri skrivbordsikon för att markera den, håll sedan ned CTRL-tangenten och rulla musen uppåt eller nedåt.

När du håller ned CTRL-tangenten och rullar uppåt kommer skrivbordsikonerna att bli allt större och när du rullar nedåt blir de mindre. Det som är bra med den här metoden är att du har mycket fler storlekar än bara Large, Medium och Small.

Självklart måste du ha en mus med rullhjul för att detta ska fungera. Om du har några frågor, kommentera gärna. Njut av!