Använd MSStyles för att tema vinappar på Linux

Oavsett om du är nybörjare eller till och med en avancerad användare linux chansen är stor att oavsett hur mycket du försöker, kommer det alltid att finnas ett program du behöver för fönster. Kanske är det för jobbet. Ofta föreskriver ett företag ett visst format för dokument, och oavsett hur bra det är eller hur bekväm du kan vara i ett inbyggt program linux du behöver fortfarande en app Windows . Alltså istället för att ställa in Windows tillsammans med linux du installerade Vin ( Vin är inte en emulator) som låter dig köra program fönster ut (Windows)linux .

Detta är en mycket bra sak. Tyvärr kan det också vara mer än lite fult. Dina Windows-program använder definitivt inte dina teman linux och vad värre är, de ser ut som om de kom direkt ifrån Windows 95 . Blockig(Blockig), platt, och precis allt runt omkring är fult.

Lyckligtvis, Vin kan faktiskt acceptera ämnen MSStyle vilket betyder att det inte är så svårt att göra dina applikationer Windows ser snygga ut även om de inte riktigt matchar resten av ditt skrivbord.

Första steget – efter installationen Vin och sedan din ansökan Windows vad vi antar att du vet hur du gör om du läser den här artikeln är att hitta ett tema du gillar. Ett bra ställe att se många av dem är på denna Deviantart-sida.

Låt oss till exempel säga att du använder Atmosfär ämne ubuntu standard . Så här ser ett vanligt fönster ut.

gedit i ubuntu

Återigen, det här Anteckningsbok(Anteckningar), en grundläggande textredigerare för Windows arbetar i Vin .

Notetab igen utan MSStyle

Som du kan se använder den fönsterdekorationer ubuntu , men menyerna är blockiga, högdagerfärgen är fel… den passar inte alls. Men om du tog Ubuntu Light-temat för Windows XP (Ubuntu Light för Windows XP), kanske det gör det.

Ubuntu Light Theme Deviantart-sida

Detta tema är designat för användare Windows som vill härma utseendet ubuntu på din PC med Windows men det kommer också att fungera för oss som kör applikationer Windows i Vin .

Klicka på länken ” Ladda upp fil(Ladda ner fil)” och spara den på din dator.

Ladda ner MSStyle-tema

När nedladdningen är klar packar du upp arkivet.

Extrahera arkiv

Inuti mappen finns en annan mapp som heter Ubuntu ljus . Här är temafilen. För att installera det måste vi använda programmet vininställningar(Vinkonfiguration) , som finns i menyn ” Ansökningar” under ” (Ansökningar)Vin » .

Öppna vinkonfiguration

Gå nu till fliken Desktop-integration.

Fliken Desktop Integration

Klicka nu på ” Ställ in tema »(Installera tema), navigera till det nedladdade temat och välj det. Efter att ha gjort detta, välj det helt enkelt från menyn ” Ämne”.(Tema)

Välj ett tema

Prova nu det nya programmet för Windows . Låt oss använda igen anteckningsfliken .

Notetab med MSStyle

Nu har vi helt plötsligt en närmare match till vår vanliga stil. Ubuntu. Detta kommer inte att lura någon (menyn är annorlunda, och några av widgetarna är fortfarande stadigt i världen Windows ), men nära. Ställ in typsnitten till något närmare (igen under ” Desktopintegration(Desktop Integration)” i Wine Configuration ) och du borde känna dig som hemma.

Om du är en ny, eller till och med erfaren Linux-användare, är chansen ganska god att oavsett hur mycket du försöker så finns det alltid ett Windows-program du behöver. Kanske är det för jobbet. Ofta kräver ett företag ett visst format för dokument, och oavsett hur bra det är, eller hur bekväm du kan vara i ett inbyggt Linux-program, behöver du fortfarande Windows-applikationen. Så istället för att installera Windows tillsammans med Linux, installerade du Wine (Wine Is Not an Εmulator), som låter dig köra Windows-program från Linux.

Det är en ganska bra sak. Tyvärr kan det också vara mer än lite fult. Dina Windows-program använder definitivt inte dina Linux-teman, och för att göra det värre ser de ut som om de kom direkt från Windows 95. Blockiga, platta och helt enkelt fula.

Notetab Utan MSStyle

Lyckligtvis kan Wine faktiskt acceptera MSStyle-teman, vilket betyder att det inte är så svårt att få dina Windows-program att se ganska snygga ut, även om de inte riktigt matchar resten av ditt skrivbord.

Det första steget – efter att ha installerat Wine och sedan din Windows-applikation, vilket vi antar att du vet hur man gör, om du läser den här artikeln – är att hitta ett tema du gillar. Ett bra ställe att bläddra i många av dem är på den här sidan på Deviantart.

Låt oss till exempel säga att du använder Ambiance, standardtemat för Ubuntu. Så här ser ett typiskt fönster ut.

Gedit i Ubuntu

Återigen, här är Notepad, den grundläggande textredigeraren för Windows, som körs i Wine.

Notetab Utan MSStyle igen

Som du kan se använder den Ubuntus fönsterdekorationer, men menyerna är blockiga, höjdpunktsfärgen är fel … den smälter inte alls bra. Men om du tog Ubuntu Light för Windows XP-temat, kanske det gör det.

Ubuntu Light Theme Deviantart-sida

Det är ett tema designat för Windows-användare som vill efterlikna Ubuntus utseende och känsla på sin Windows-dator, men det kommer att fungera lika bra för oss som kör Windows-applikationer i Wine.

Gå vidare och klicka på nedladdning fil länken och spara den på din dator.

Ladda ner MSStyle-tema

När nedladdningen är klar, extrahera arkivet.

Utdrag arkiv

Inuti mappen finns en annan mapp som heter UbuntuLight. Det är här temafilen finns. För att installera det måste vi använda Wine Configuration-programmet, som finns i Ansökningar meny, under Vin.

Öppna Wine Configuration

Navigera nu till Desktop-integration flik.

Fliken Desktop Integration

Klicka nu på Installera tema knappen och navigera till och välj det tema du laddade ner. När du har gjort detta väljer du bara det från tema meny.

Välj tema

Testa nu ett nytt Windows-program. Låt oss använda Notetab igen.

Notetab Med MSStyle

Nu har vi plötsligt en närmare match till vår vanliga Ubuntu-stil. Det kommer inte att lura någon (menyerna är annorlunda, och några av widgetarna är fortfarande fast i Windows-världen), men det är nära. Ställ in typsnitten på något lite närmare (återigen i Wine Configuration’s Desktop Integration-fliken), så borde du känna dig lite mer hemma.

Relaterade Artiklar

Back to top button