Använd Format Painter i Word för att kopiera och klistra in formatering

I ord(Word) så många funktioner som jag sällan använder, det är fantastiskt. Men när du stöter på det där tillfället där du behöver göra något utöver det vanliga, kommer dessa dolda funktioner verkligen till nytta. Till exempel behövde jag göra lite research för en av mina onlinekurser som krävde att jag kopierade och klistrade in olika innehåll word-dokument(Word-dokument).

Det enda problemet var att all text hade olika mellanrum, teckenstorlekar, färger etc. och jag glömde bara klistra in som text när jag gjorde min research. Här är ett exempel på hur min såg ut word dokument:(Word-dokument)

Det översta stycket är hur jag ville att all text i dokumentet skulle se ut, men det var det tyvärr inte. I stället använde ett stycke dubbla mellanrum, betoning, fetstilta ord och så vidare, medan ett annat använde en annan typsnittsfamilj, teckenstorlek, fetstil och kursiv stil, indrag med mera.

För jag visste redan om behålla originalformateringen(Behåll källformatering) och målformatsmatchning( Matcha destinationsformatering) (eller slå samman formatering(Merge Formatting) som det är känt nu), tänkte jag att det borde finnas ett sätt att kopiera och klistra in bara formateringen istället för det faktiska innehållet.

När jag tittade igenom de olika knapparna på de olika banden såg jag något som hette Formatmålare . Det lät precis vad jag behövde.

format artist

Jag förstod inte riktigt hur jag skulle använda det, så jag höll bara muspekaren över knappen för att se verktygstipset, vilket var ganska användbart.

formatbild verktygstips

För att använda det här verktyget kan du välja det område där du gillar formateringen, klicka sedan på knappen och klicka sedan på ett annat avsnitt för att tillämpa formateringen på det avsnittet. Jag har dock upptäckt att ett enkelt klick inte är det bästa sättet att tillämpa formatering.

Av någon anledning, om du gör det på detta sätt, kommer det inte att tillämpa alla formateringsinställningar på partitionen. Till exempel valde jag det översta stycket, klickade på knappen och klickade sedan bara i mitten av det tredje stycket. Allt han gjorde var att ta bort fördjupningen!

inte fast text

Istället, om efter att ha tryckt på knappen ” Formatera(Format Painter-knapp) Jag klickade och drog sedan för att markera hela stycket, det fungerade som jag skulle vilja.

fast textord

Självklart kan du välja mer än ett stycke för att tillämpa formatering på flera ställen. De har också ett alternativ med vilket du kan dubbelklicka på ” Formatera(Knappen Format Painter) Painter och använd sedan formatering på flera sektioner i hela dokumentet. Detta är användbart om områdena du vill använda formatering på inte är sammanhängande.

Det är värt att notera att om du bara vill kopiera textformatering(textformatering), markera inte hela stycket. Om du vill kopiera stycketext och formatering(text- och styckeformatering) , välj hela stycket inklusive styckemärke(styckemärke) .

Förutom text, Formatmålare fungerar bra med vissa typer av grafik eller ritningar. Ett bra exempel är formulär. Om du går till ” Föra in(Infoga)” och tryck sedan på ” siffror(Former) ”, kan du lägga till alla typer av former till dokumentet. Du kan sedan formatera dem så att de ser helt annorlunda ut än standardutseende(standardutseende och känsla).

ordformsformat

Till exempel lade jag till stjärnform(stjärnform) och ändrades sedan linjebredd(linjebredd), färger, tillagd text, skugga, reflektion, etc. Den till höger är standardstjärna(standardstjärna) . Om jag lätt vill göra en sekund stjärna(stjärnutseende) liknar den första, allt jag behöver göra är att klicka på den vänstra stjärnan och sedan klicka på ” Exempelformat »(Format Painter) och klicka sedan till höger stjärna och voila(stjärna och voila) !

formatera lådformer

Förutom texten jag la till och storleken på stjärnan, kopierades allt annat över. Ganska bekvämt(Ganska bekvämt) om du behöver använda samma formatering på en mycket stor Word-dokument(Word-dokument) eller till och med till flera Word-dokument(Word-dokument). Jag testade det med flera körningsinstanser Ord och jag kunde också kopiera och klistra in formateringen i olika dokument.

Sammantaget är detta en liten funktion jämfört med alla andra funktioner. Ord men det sparar mycket tid när det behövs. Njut av!

Word har så många funktioner som jag sällan använder, det är ganska fantastiskt. Men när du stöter på det där fallet där du behöver göra något ovanligt, kommer de dolda funktionerna verkligen till nytta. Till exempel var jag tvungen att göra en del efterforskningar för en av mina klasser online, vilket krävde att jag kopierade och klistrade in olika innehåll i ett Word-dokument.

Det enda problemet var att all text hade olika mellanrum, teckenstorlekar, färger osv. och jag hade glömt att klistra in som text först när jag gjorde research. Här är ett exempel på hur mitt Word-dokument såg ut:

trasslig ordtext

Det översta stycket är så som jag ville att all text i dokumentet skulle se ut, men det var tyvärr inte fallet. Istället hade ett stycke dubbla mellanrum, markering, ord i fetstil osv. och den andra använde en annan typsnittsfamilj, teckenstorlek, fet och kursiv, indrag och mer.

Eftersom jag redan visste om Fortsätt källformatering och Matcha destinationsformatering (eller Sammanfoga formateringsom det är känt som nu), tänkte jag att det måste finnas ett sätt att kopiera och klistra in bara formateringen istället för det faktiska innehållet.

Efter att ha tittat igenom de olika knapparna på olika band såg jag något som hette Formatmålare. Det lät precis vad jag behövde.

formatmålare

Jag förstod inte riktigt hur jag skulle använda det, så jag höll bara musen över knappen för att se verktygstipset, vilket var ganska användbart.

verktygstips för formatmålare

För att använda verktyget kan du välja ett område där du gillar formateringen, klicka sedan på knappen och klicka sedan på en annan sektion för att tillämpa formateringen på den sektionen. Jag upptäckte att bara klicka var dock inte det bästa sättet att tillämpa formateringen.

Av någon anledning, om du gör det på detta sätt, tillämpas inte alla formateringsinställningar på avsnittet. Till exempel valde jag det översta stycket, klickade på knappen och klickade sedan bara i mitten av det tredje stycket. Allt det gjorde var att ta bort indraget!

inte fast text

Om jag istället, efter att ha klickat på knappen Formatmålare, klickade och sedan drog för att markera hela stycket, fungerade det som önskat.

fast textord

Du kan självklart välja mer än ett stycke för att tillämpa formateringen på flera ställen. Dessutom har de ett alternativ där du kan dubbelklicka på knappen Format Painter och sedan tillämpa formateringen på flera sektioner i hela dokumentet. Detta är användbart om de områden du vill använda formateringen på inte är sammanhängande.

Det är värt att notera att om du bara vill kopiera textformatering, välj inte hela stycket. Om du vill kopiera texten och styckeformateringen väljer du hela stycket, inklusive styckemärket.

Förutom text fungerar Format Painter bra på vissa typer av grafik eller ritningar. Ett bra exempel är former. Om du går till Föra in fliken och klicka sedan på Former, kan du lägga till alla typer av former till ditt dokument. Du kan sedan formatera dem så att de ser helt annorlunda ut än standardutseendet.

format formar ord

Till exempel lade jag till en stjärnform och ändrade sedan linjebredd, färger, la till text, skugga, reflektion osv. Den till höger är standardstjärnan. Om jag enkelt vill få den andra stjärnan att se ut som den första behöver jag bara klicka på den vänstra stjärnan, klicka sedan på Format Painter och klicka sedan på den högra stjärnan och voila!

format målare former

Förutom texten jag lade till och storleken på stjärnan, kopierades allt annat över. Ganska bekvämt om du behöver använda samma formatering över ett mycket stort Word-dokument eller till och med flera Word-dokument. Jag testade detta med flera instanser av Word som kördes och jag kunde kopiera och klistra in formateringen i olika dokument också.

Sammantaget är det en liten funktion jämfört med alla andra funktioner Word har, men det sparar mycket tid när det behövs. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button