Använd färgfilter för att göra din iPhone/iPad svartvit

Du(Har) Har du någonsin undrat om det är möjligt att göra din iPhone-skärm till svart och vit? Du kanske gillar det här eftersom du föredrar en gråskaleskärm framför en färg. Eller så kanske du använder din iPhone främst för att läsa istället för att titta på foton eller videor, i vilket fall en svartvit skärm skulle vara det bästa alternativet för dina ögon. Hur är det med människor som är färgblinda, som kan förstå saker bättre om de avbildas i gråskala snarare än färg? Oavsett din anledning, så här vänder du din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) till svartvitt:

Steg 1(Steg 1) . Öppna Inställningar tillgänglighetsdisplay(Accessibility Display Accommodations) på din iPhone eller iPad.(iPhone eller iPad)

För att ha din iPhone eller iPad visade alla(visa allt) i gråskala, du måste aktivera Färg(Gråskala) “Gråskala” filter, som finns i inställningarna specialfunktioner . (Tillgänglighet) För att komma igång måste du först öppna inställningar(Inställningar) genom att peka på etikett ikon(genvägsikon) på hemskärm(hemskärm) .

I applikationen ” inställningar(Inställningar)” bläddra tills du kommer till ” Allmän(Allmänt)”, och klicka på den.

Allmänna inställningar på iPhone

allmän(Allmänna) inställningslista, klicka Speciella förmågor(Tillgänglighet) .

Tillgänglighetsinställningar på iPhone

Leta nu efter en post som heter ” Visa boende(Visa boende) » . När du hittar den klickar du på den.

Visa placeringsinställningar på iPhone

I inställningar ” Visningsanpassning »(Display Accommodations) det finns en som heter ” Färgfilter»(Färgfilter) . Standarden bör vara att det är det avstängd(Av) . Tryck för att öppna den.

Posten

Steg 2(Steg 2) . Sätta på Färg(Gråskalefärg) “Gråskala”-filtret på iPhone eller iPad.(iPhone eller iPad)

Färg filter(Färgfilter) visar hur din skärm visar färger, beroende på vilken färgfilter(färgfilter) är för närvarande valt.

Förbi(På) Ingen som standard färgfilter(färgfilter) ska inte vara aktiverat, vilket innebär att du kan se alla tillgängliga färger på skärmen. Vi(På) kommer att ändra detta och göra allt svart och vitt: tryck på växeln ” Färgfilter(Färgfilter) » för att aktivera det.

Färgfilterväxlare i iOS

Din iPhone bör nu visa dig flera olika färgfilter (designade för personer med färgblindhet) som du kan använda på den. Den första av dessa är färgfilter(färgfilter) nyanser av grått(Gråskala)”, och den slås också på automatiskt när den slås på färgad (På)filter(Färgfilter) . Om det inte är det, se till att du väljer det från listan genom att klicka på dess namn.

Aktivera gråskalefärgfiltret på iPhone

Nu din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) ska visa allt i läge nyanser av grått(Gråskala), vilket betyder att allt är svart och vitt. 🙂

NOTERA.(OBS:) Medan den senaste skärmdumpen vi använde fortfarande är i färg, på iPhone är den faktiskt gråskala. Detta beror på att även om iOS gäller färgfilter(Färgfilter) till din skärm, skärmdumpar är fortfarande tagna i färg.

Hur du får din iPhone eller iPad att visa alla färger igen

Att komma tillbaka och göra din igen iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) i färg, allt du behöver göra är att följa samma steg som i föregående avsnitt och inaktivera färgfilter(Färgfilter) .

Inaktivera färgfilter i iOS

Föredrar du att din iPhone eller iPad var(iPhone eller iPad) svart och vitt?

Vissa människor föredrar svart och vitt framför färg. Oavsett(Oavsett) Oavsett om du bara gillar svartvita saker, färgblind eller vill att skärmen ska dra dig mindre, nu vet du hur. Gillar du nyanser av grått mer än färg? Dela med sig(Dela) dina skäl till varför du vill ha det på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) , i kommentarsfältet nedan.

Har du någonsin ifrågasatt om du kunde förvandla din iPhone-skärm till svartvit? Kanske skulle du vilja det eftersom du föredrar en gråskaleskärm snarare än en färgad. Eller så kanske du använder din iPhone mest för att läsa istället för att titta på bilder eller videor, i vilket fall en svartvit skärm är ett bättre alternativ för dina ögon. Hur är det med människor som är färgblinda och kan förstå saker bättre om de är i gråskala än i färg? Oavsett vad din anledning kan vara, så här förvandlar du din iPhone eller iPad till svartvitt:

Steg 1. Öppna inställningarna för Accessibility Display Accommodations på din iPhone eller iPad

För att kunna få din iPhone eller iPad att visa allt i gråskala måste du slå på färgfiltret som finns i inställningarna. För att börja måste du först öppna , genom att trycka på dess genvägsikon som finns på hemskärmen.

Inställningar-ikonen på en iPhone-skärm

I appen bläddrar du tills du kommer till avsnittet och trycker på det.

De allmänna inställningarna på en iPhone

I listan med inställningar trycker du på .

Tillgänglighetsinställningarna på en iPhone

Leta nu efter en post som heter . När du hittar den, tryck på den.

Inställningarna för Visa boende på en iPhone

Inställningarna inkluderar en som kallas . Som standard ska det stå att det är . Tryck för att öppna den.

Posten Färgfilter i iOS

Steg 2. Slå på färgfiltret gråskala på din iPhone eller iPad

Den visar hur din skärm visar färger, beroende på vilket färgfilter som för närvarande är valt.

Som standard ska inget färgfilter vara , vilket innebär att du kan se alla tillgängliga färger på skärmen. Vi kommer att ändra på det och göra allt svartvitt: tryck på reglaget för att vrida den .

Växeln Färgfilter i iOS

Din iPhone bör nu visa dig ett par olika färgfilter (designade för personer som är färgblinda) som du kan använda på den. Den första av dem är färgfiltret och det aktiveras också automatiskt när du vrider på . Om det inte är det, se till att du väljer det från listan genom att trycka på dess namn.

Aktivera gråskalefärgfiltret på en iPhone

Din iPhone eller iPad ska nu visa allt i läge, vilket betyder att allt är svartvitt. 🙂

NOTERA: Även om den senaste skärmdumpen vi använde fortfarande är färgad, på en iPhone är den faktiskt i gråskala. Det beror på att även om iOS gäller dess skärm, är skärmbilderna fortfarande tagna i färg.

Hur du får din iPhone eller iPad att visa alla färger igen

För att gå tillbaka och få din iPhone eller iPad att färgas igen, allt du behöver göra är att följa samma steg från föregående avsnitt och inaktivera .

Inaktivera färgfiltren i iOS

Föredrar du att ha din iPhone eller iPad i svartvitt?

Vissa människor föredrar svart och vitt framför färg. Oavsett om du bara gillar saker i svart och vitt, är färgblind eller vill bli mindre attraherad av din skärm, nu vet du hur du gör. Gillar du gråskala mer än färg? Dela dina skäl till att du vill ha det på din iPhone eller iPad, i kommentarsfältet nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button