Äntligen upptäckte “the Voice of Mars”, här är ljudet som producerar den röda planeten

En av fem NASA-rovers, kallad Perseverance, har fångat vad som kan kallas “”. Studien som genomfördes genom att titta på inspelningarna drog slutsatsen att hastigheten på ljud på Mars det är långsammare än på jorden. Från februari 2021det är för första gången som rover registrerar Mars ljudmiljö.

Forskare från CNRS och av‘ISAE-SUPAERO organiserade data för dessa ljud, som samlades in med hjälp av Super. Instrumentet Kam byggdes i Frankrike under överinseende avFranska rymdorganisationen CNES

Snygghet Mars

I 50 år av utforskning interplanetära tusentals bilder av Mars yta har återvänt, men aldrig ett enda ljud eller ljudklipp. Idag uppdraget Uthållighet från NASA avslutade detta dilemma genom att spela in de allra första Mars-ljuden.

Kamverktyget installerat på Uthållighet som studerade Mars ljudlandskap kunde främja vår förståelse av planeten. Denna vetenskapliga upptäckt ledde till designen av en mikrofon tillägnadutforskning av Marsvid l‘ISAE-SUPAERO från Toulousei Frankrike.

Perseverance spelade in det första ljudet från Mars yta den 19 februari 2021, precis dagen efter att det anlände tillMars atmosfär. Dessa ljud ingick i det mänskliga hörbara spektrumet, det vill säga 20 Hz och 20 kHz. Mars är så tyst och fridfull att forskare har trott EDL mikrofon fungerade inte längre.

Utöver denna observation fokuserade de på ljuden som genereras av rovern själv, inklusive stötvågorna som produceras av påverkan av Super. Genom att studera distribution av dessa ljudvars natur är mycket välkänd på jorden, kunde exakt särskilja ljudegenskaperna hosMars atmosfär.

Relaterade Artiklar

Back to top button