Äntligen en ny sökmotor utrustad för att konkurrera med Google?

Google Sök © PK Studio / Shutterstock.com

Närmar sig Apples WWDC, den 6 juni går alla med sin lilla förutsägelse. Vissa skulle vara bättre informerade än andra, som informatören Robert Scoble som på sitt Twitterkonto förutspår tillkännagivandet av en sökmotor undertecknad av Apple.

Efter åratal av spekulationer föll det nästan för oss. Men Apple arbetar verkligen med sin egen sökmotor och kan äntligen berätta om det nästa vecka.

Den uppenbara synergin med Siri

Mitt i förutsägelser om Apples framtida augmented reality-headset släpper Robert Scoble helt enkelt taget ” Åh, och en ny sökmotor kommer också. Kommer Siri äntligen att bli “smart”? »

Web SEO-konsulten Glenn Gabe passar på att reagera på Scobles tillkännagivande och bekräfta det. Enligt honom förbereder sig Apple verkligen förhandstitt en sökmotor vid sin konferens som är planerad till nästa vecka.

Som Robert Scoble verkar rita det skulle Siri, Apples röstassistent, vara slutstenen i denna nya motor. Tack vare det kan vi föreställa oss att resultaten av röstfrågor kommer att vara mer relevanta – till den grad att vi kanske kommer närmare vad Google Assistant erbjuder.

Kommer Google att förbli standardwebbläsaren för iPhone?

Detta tillkännagivande väcker många frågor. Om vi ​​kan förstå intresset för Apple att ha ett eget index över webben, utsätter märket sig ändå för potentiella problem.

I händelse av att en “Apple Search” skulle lanseras, föreställer vi oss att den skulle bli den nya standardwebbläsaren på Mac, iPad och iPhone. Detta skulle därför ske på bekostnad av Google som, som en påminnelse, betalar den nätta summan av cirka 15 miljarder dollar till Apple varje år för att ha förmånen att vara på Safaris hemsida.

Ett underskott från vilket Apple kommer att återhämta sig utan svårighet (varumärket registrerade en omsättning på 97,3 miljarder dollar bara under andra kvartalet 2022), men vars syfte skulle kunna misshaga sina kunder.

Alla som har provat någon annan sökmotor kan intyga detta: Google har ett gigantiskt försprång när det kommer till SEO. Att påtvinga sina användare en ny lösning, precis ur marken, kan få vissa tänder att krypa ihop.

Även om, kom ihåg, det är en fråga om sökmotor här och alla är fria att ändra det via inställningarna i sin webbläsare.

Sökmotorer: vilken är den bästa sökmotorn 2022?

Om Google tydligt dominerar sökmotormarknaden och förblir riktmärket för många internetanvändare, tenderar vissa företag att konkurrera med Mountain View juggernaut. För att uppnå en liten bit av kakan har de flesta utmanare specialiserat sig på marknadsnischer. Ekologi, anti-arkiveringspolicy, mindre påträngande annonser… Clubic går in på arenan och erbjuder en dekryptering av de mest inflytelserika sökmotorerna 2021.
Läs mer

Källa: SE Rundabord

Relaterade Artiklar

Back to top button