Äntligen en början på ett prisfall på grafikkort i januari?

eVGA RTX 3090 © eVGA

Medan vi ofta har talat om ett möjligt prisfall på grafikkortkan den här gången vara den rätta?

Småkillarna på jobbet kl 3DCenter övervaka noga utvecklingen av priserna på grafikkort, särskilt i Europa. De är baserade på de priser som debiteras av tyska och österrikiska återförsäljare, men detta ger fortfarande en bra uppfattning om trender.

Betydande nedgång i januari 2022

För en gångs skull är de senaste tecknen ganska uppmuntrande. När januari går mot sitt slut är det möjligt att märka en nedåtgående trend. Under de senaste tre veckorna har denna nedgång påverkat både AMD- och NVIDIA-kort.

Grafikkortspriser 2021-2022 © 3DCenter

Sålunda, mellan 2 och 23 januari, gick NVIDIA-kort från 185 % av MSRP i genomsnitt till 177 % av detta vägledande pris. Vi ligger kvar långt över, men framstegen är anmärkningsvärda och observerades även hos AMD med en minskning på 178 % till 167 % av MSRP.

3DCenter korrelerar dessa nedgångar med bättre korttillgänglighet och nedgången av Ethereum, en kryptovaluta vars gruvdrift använder mycket grafikkort. Det återstår att se om denna nedgång kommer att bestå över tiden.

Om samma ämne:
Kan Bitcoins fall frigöra grafikkortsaktier?

Källor: 3DCenter, VideoCardz

Vilka är de bästa grafikkorten? Jämförelse 2022

Vilket är det bästa grafikkortet för dig? På en spelares resa är valet av ett grafikkort inte ett som bör tas lätt på. Viktig komponent i en maskinklippt för spelet – men inte bara – grafikkortet har en allt viktigare plats. Låt oss försöka vägleda dina val vid denna tidpunkt när de flesta av dem är tillbaka i lager till deras rekommenderade pris.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button