Antivirus är inte bara för din dator – det är därför du bör skydda din smartphone också

Du vet förmodligen att antivirusprogram är viktigt för din dator. Utan det surfar du utan skydd och utsätter dig själv för ransomware, virus, trojaner, spionprogram och otaliga andra hot. Men din dator är inte den enda gadgeten som behöver antivirusskydd.

Säkerhetsföretaget Check Point säger i sin Mobile Security Report 2021 att 40 % av mobila enheter är utsatta för cyberattacker. Bara under 2019 var 76 % av alla cyberattacker ekonomiskt motiverade. Kombinera dessa två fakta och du kommer att inse att din telefon kan vara porten som en brottsling använder för att stjäla dina pengar.

Tänk bara på det: Våra telefoner och surfplattor följer med oss ​​överallt, så de har mycket mer personlig data än bärbara datorer. Om ditt kreditkort är kopplat till någon app på din smartphone är det dags att ladda ner antivirusprogram för din mobila enhet. Vi har alla tips du behöver i den här användbara guiden, som tillhandahålls av vår sponsor, TotalAV.

Varför din Android behöver antivirusskydd

Säkerhetsintrång är så vanliga nuförtiden att knappast någon kan skrapa förbi utan att bli repad. Det är fruktansvärda nyheter eftersom dataintrång kan öppna dig för identitetsstöld.

Nästan alla av oss har varit inblandade i en dataläcka på ett eller annat sätt. Tror du oss inte? Ange dina e-postadresser i HaveIBeenPwned, en onlinedatabas med de senaste nyheterna om dataintrång.

Din dagliga dos av teknisk smart

Lär dig tekniska tips och tricks som bara proffsen känner till.

Om du laddar ner TotalAV till din Android kan du spara ett steg genom att använda dess inbyggda dataintrångskontroll. Precis som HaveIBeenPwned låter det här verktyget dig söka för att se om deras e-postadress har inkluderats i några kända intrång. Du får till och med pedagogiska guider som berättar vad du ska göra om du upptäcker att ett intrång har skadat dig. Den kommer till och med att berätta hur du stoppar obehörig åtkomst till kontot eller identitetsstöld.

Det finns några mer specifika skydd du kan dra nytta av

Vill du skydda dig mot oseriösa appar och spel innan du installerar dem? Om du är trött på att ständigt vara vaksam och se upp dig själv, låter TotalAV dig äntligen slappna av. Tack vare dess 24/7 säkerhet och realtidsskyddsfunktion kan du vara säker eftersom farliga webbplatser automatiskt blockeras.

Här är mer information om de funktioner som gynnar dig mest:

  • Realtidsskydd: Du är ständigt skyddad mot skadlig programvara och virus. TotalAV tittar på i realtid.
  • Applås/PIN-funktion: Den här sekretessfunktionen är perfekt för familjeenheter. Du kan lägga till ett lösenord eller PIN-lås till valfri app på en enhet genom TotalAV. Det betyder att du kan låta dina barn spela ett spel på din telefon – utan att behöva oroa dig för att de i hemlighet tittar igenom din nätbanksapp. Det är bara ett exempel; det finns många andra sätt att skydda känsliga appar när du är orolig för integritet och säkerhet.
  • Fotohanterare: Detta lättanvända gränssnitt låter dig hantera foton, skärmdumpar och dubbletter av bilder. Du kan filtrera dem med några få klick på knappen, vilket gör organisationen till en lek. Du kan också hålla din förvaring ren och i ordning genom att ta bort bilder som tar plats.
  • Säker webbläsare: Du kan också surfa anonymt utan att oroa dig för att läskiga främlingar spårar varje klick du klickar på.

Andra funktioner låter dig frigöra minne, öka hastigheten, surfa anonymt och mer. Använd den här länken för att få 85 % rabatt på ditt första år med antivirusskydd.

iPhone-användare behöver antivirusskydd ASAP

TotalAVs unika iPhone- och iPad-app erbjuder samma funktioner som Android-användare har. Det håller dig säker från cybersäkerhetshot genom dess webbfiltreringsfunktioner, tillsammans med antibedrägeritjänster som enhetens platsspårare.

Du får också tillgång till funktionen för kontroll av dataintrång, så att du vet när din privata information är exponerad för hela världen att se.

  • Stöldskyddsenhetssökning: Den här funktionen är bra om din enhet tappas bort eller blir stulen. Den här funktionen skickar regelbundet uppdateringar om gadgetens plats med hjälp av enhetens GPS. Detta låter dig spåra dess plats i realtid.
  • Säker webbläsare: Den här sökmotorn spårar dig inte. Det hindrar riktade annonser från att förfölja dig på webben.
  • WebShield: Detta blockerar automatiskt farliga webbplatser. Det stoppar sociala ingenjörsattacker. Ännu bättre, det gäller för alla webbläsarappar.
  • Systemsäkerhet: Det här aviseringssystemet håller dig uppdaterad om Apples säkerhetsuppdateringar, såväl som om eventuella sårbarheter i din enhets integritetsupplåsningsfunktion.
  • Batterimonitor: Se din batteriladdning baserat på dina appar.
  • Fotohanterare: Detta lättanvända gränssnitt låter dig hantera foton, skärmdumpar och dubbletter av bilder. Du kan filtrera dem med några få klick på knappen, vilket gör organisationen till en lek. Du kan också hålla din förvaring ren och i ordning genom att ta bort bilder och ta upp plats.

Få en årlig plan för TotalAV Internet Security för endast $19 på ProtectWithKim.com. Det är över 85 % rabatt på ordinarie pris, bara för mina läsare och lyssnare!

Relaterade Artiklar

Back to top button