“Anti-selfie”, “anti-Instagram”: vad är Poparazzi, appen som har varit en hit de senaste dagarna?

Poparazzi-appen © © Poparazzi

Fenomenet fortsätter att växa sedan förra månaden för användare av App Store. En ny fotoapplikation låter dig kliva in i en paparazzis skor med dina vänner.

Poparazzi är ett verkligt fenomen som rankas som nummer 1 i USA, och Poparazzi är också på väg i Frankrike, eftersom ansökan rankas 16e i kategorin “Foto och video” i App Store.

Läs också:
Snapchat varnar sina aktieägare för att nästa iOS-uppdatering kan bromsa dess tillväxt

Om du drömmer om att bli en paparazzi…

Det finns otaliga applikationer för att ta och dela bilder. Från Snapchat till Instagram via Facebook är möjligheterna flera och blir så precisa att man ibland undrar hur det (fortfarande) är möjligt att förnya sig genom att erbjuda ett nytt format.

Det här är utmaningen som Poparazzi verkar ha lanserat briljant. Applikationen, som är en succé i USA, är utvecklad av TTYL. Inc. och verkar särskilt glädja sina användare med ett genomsnittligt betyg på 4,7/5 för 990 åsikter uttryckta på App Store den 2 juni 2021. Eftersom det är här den nuvarande subtiliteten ligger, är appen endast tillgänglig för äppleälskare. Android-användare får därför vänta lite, utan att det i nuläget är känt tills när.

Hur fungerar Poparazzi? Principen, väldigt lite begriplig av namnet är det inte, är att låta dig bli en riktig paparazzi med dina vänner. Farväl till Snapchat och (i synnerhet) dess selfies, som fansen kommer att återhämta sig från, eftersom det är den bakre kameran på din smartphone som används. Ta bilder på personer (som är nära dig förstås) och lägg upp fotot genom att tagga dem: det här är sättet att mata tråden i deras profil. När det gäller din, är det bilderna som tagits och lagts upp av dina vänner som kommer att göra det upp! Du blir därför dina nära och käras paparazzi.

Läs också:
Facebook bryter Instagram-bilder för ny maskinvision AI

En applikation för att (särskilt) dela med vänner

Där Poparazzi också ger en innovation för de mindre trevliga, är det att bilderna som tas inte är modifierbara. Inga fler filter tillgängliga, särskilt på Instagram och andra olika montage för att få dig att framstå i ditt bästa ljus. Här är du snarare som du är.

För att undvika att dela dessa bilder med någon arbetar Poparazzi med ditt telefonnummer och erbjuder att lägga till alla dina kontakter. Det finns en första riktig gräns för dess användning, eftersom du inte nödvändigtvis vill se din före detta svärmor dyka upp i dina vänner i appen. Om det är möjligt att neka Poparazzi tillgång till alla dina kontakter, kommer de som har ditt nummer att kunna lägga till dig.

Det är därför svårt att gå obemärkt förbi, detta är ett hinder för integritet som kan vara en källa till potentiell besvikelse som apputvecklaren kan arbeta med i framtiden. Under tiden bekräftas Poparazzis framgång, bland annat i Frankrike.

Källor: Techcrunch, Republikens värld

Relaterade Artiklar

Back to top button