Anti-COVID och 5G-vaccin i centrum för en ny falsk nyhet

De senaste dagarna har en bild börjat cirkulera som, enligt författaren, ska visa driftschemat av 5G-chippet som satts in i vaccinerna som gjorts mot COVID-19.

Bilden blev omedelbart viral och spreds med ökande hastighet. Konspirationsteoretiker har upprepade gånger hänvisat till bilden som överväldigande bevis mot vaccinationskampanjen. Enligt dem, det är bara ett sätt att sätta in kontrollchips i våra kroppar av ospecificerade skäl.

Det räcker dock att titta närmare på bilden för att lägga märke till en detalj. I rött finns det några indikationer som indikerar ““jag” “jag”Mitten (“Så väl som”“. Dessa terminologier hänvisa till den musikaliska världen och i synnerhet vid ljudets frekvenser.

Har covid-vacciner 5G? Här är den nya bluffen på nätet!

Mönstret som bör indikera funktionen hos 5G som finns i vacciner är inget annat än kretsschemat för en pedal för elgitarrer. Mer specifikt är det pedalen Metal Zone tillverkad av företaget Boss.

Vi är benägna att tänka vara det klassiska trollet som tänkte dra nytta av just det ögonblick vi upplever att köra en falsk nyhet. Faktum är att bilden finns online på en sida där det är möjligt att publicera innehåll i ett anonymt format.

Dessutom åtföljs bilden av ett långt textmeddelande som försöker förklara hur det vaccinrelaterade 5G-chippet fungerar. När du läser texten kan du se en viss ironi i orden, vilket bekräftar att allt var utformat för att håna konspirationer. Men bilden framkallade motsatt effekt, bli viral bland dem som den riktade sig mot.

Relaterade Artiklar

Back to top button