Antarktis: nya upptäckter berättar om en fascinerande frusen värld

L’Antarktis har alltid behållit charmen av att vara en plats på vår planet som fortfarande är outforskad och svår att leva. Den bittra kylan, det forsande vattnet som når det med fartyg och de vita och rena isvidderna gör denna jordpol magisk. Mystiskt och spännande har alltid varit dold svartsjukt under dess inlandsisar jordens tektoniska utveckling.

Idag har dock ett internationellt team av forskare tagit stora framsteg. Tack vare förbundet satellitundersökningar tillsammans med de antenn, lyckades avslöja vad som verkade vara en gåta för vår planet. Här är detaljerna om detta ny upptäckt som berättar den fortfarande okända historien om vår planet och en fascinerande frusen värld: Antarktis.

En studie av Antarktis avslöjade historien om superkontinenten “Gondwana”

En gång, eller rättare sagt, för många år sedan på planeten jorden fanns en superkontinenten kallas “Gondwana“. Under loppet av miljontals år separerade dess tektoniska plattor och skapade de viktigaste kratonger Och orogener som utgör jordskorpan. Långt senare födde de SydafrikaklAustralienklIndien och tillsammans medAntarktis. Dessa fyra var superkontinenten.

För att ta reda på hur de bildades var forskargruppen sammansatt avNational Institute of Oceanography and Experimental Geophysics (Ogs) av Trieste, från British Antarctic Survey och från Witwatersrand University i Sydafrika. Allt koordineras avtyskt universitet från Kiel. Genom att slå samman de magnetiska data från uppdragssatelliterna Svärm av ESA tillsammans med de som upptäckts av flygforskning lyckades de upptäcka de geologiska strukturerna före separation av kontinenterna. Detta är också tack vare det perfekta bevarandet av de antarktiska inlandsisarna.

En sensationell upptäckt som gör att du kan få nya och ytterligare nyheter ursprung av denna underbara planet jorden. Uppenbarligen kan dessa geologiska upptäckter också vara användbara för att bekämpa den globala uppvärmningen. Att skydda de nya generationerna från de föroreningar som inte ger vår planet en chans är en prioritet. Samtidigt har mannen också upptäckt att man som ett alternativ, om det skulle bli dåligt, kan fiska på månen.

Relaterade Artiklar

Back to top button