Anslutningsproblem med Prime Video? Se upp för bedragare och falska avgifter

Det finns få saker som är mer frustrerande än när du strömmar ditt favoritprogram med en skål popcorn och du stöter på anslutningsproblem. Buffring är en av de största stämningsdödarna och kan utan tvekan förstöra vad som var tänkt att bli en avkopplande kväll.

Men allt är dock inte förlorat. En användbar popup på skärmen kan förklara varför det händer. Tyvärr, beroende på vilken enhet du använder, kanske du inte kan klicka på informationsbubblan.

Vad är det näst bästa att göra? Naturligtvis kommer de flesta att vända sig till en snabb sökning online för att felsöka problemet. Tyvärr är det vad bedragare räknar med. Läs vidare för att se hur bedragare försöker lura dig med anslutningsproblem.

Här är bakgrunden

Oavsett om det är stabiliteten på ditt internet eller ett problem med Amazon Primes servrar, kan vi alla vara överens om att fläckig streaming och buffring av innehåll är det värsta. Det fruktade “Det finns ett internetanslutningsproblem” räcker för att få vem som helst att kalla det en natt.

Men om de vägrar ge upp kommer många att söka hjälp på nätet. Istället för att navigera direkt till www.amazon.com/videohelp kan vissa ange webbadressen som en sökfråga eller Google på anslutningsproblemet.

Din dagliga dos av teknisk smart

Lär dig tekniska tips och tricks som bara proffsen känner till.

Det är där bedragare väntar på dig. Genom att skapa en falsk Prive Video-webbplats och optimera den för bättre söksynlighet kan sidan bli det första resultatet du ser.

Det här upplägget är så övertygande att de flesta kan falla för det. När du väl kommer till den förfalskade webbplatsen finns det en ruta för att registrera din kompatibla TV eller enhet. Dessutom finns det ett avgiftsfritt telefonnummer du kan ringa för teknisk support.

Om buffring är ditt problem sträcker du dig efter telefonen och börjar ringa. Den hjälpsamma rösten i andra änden förklarar att du måste prenumerera på en ny plan för att aktivera Prime Video. Det kommer att kosta dig $699 för livstidspaketet, och du måste använda PayPal som betalningsmetod.

Men allt detta är falskt. Amazon erbjuder inte ett livstidsabonnemang. Dessutom sa ett bedrägerioffer som pratade med Mashable att betalningsbekräftelsen kom från Amazonvideo[at]gmail.com och väcker misstankar.

Till ingen överraskning, efter att offret betalat $699, var de inte närmare att lösa sitt problem. “När offret ser att deras betalning inte löser problemet kontaktade de PayPal och deras kreditkortsföretag och insåg till slut att de blev lurade”, förklarade Mashable.

Vad du kan göra åt det

Det viktigaste att göra för att vara säker i ett scenario som detta är att skriva in den officiella webbadressen för teknisk support i din webbläsare. För Prime Video är webbadressen www.amazon.com/videohelp. Sök inte efter länken på nätet.

Här är några fler säkerhetstips:

  • Kontrollera alltid URL:en – När du besöker en webbplats, verifiera att webbadressen är legitim innan du anger några detaljer. Leta efter udda tecken i URL:en. Om det inte ser officiellt ut, spring.
  • Ring bara kända nummer – Om du behöver kontakta kundtjänst, ring bara nummer som finns på den officiella webbplatsen. Lita inte blint på att ett nummer som visas i ett sökresultat eller sociala medier är autentiskt.
  • Skydda personlig informationLämna aldrig över personliga uppgifter om du inte är säker på att du pratar med en officiell representant. Betala heller aldrig för tjänster eller varor med presentkort eller banköverföringar.
  • Se upp för stavning och grammatik – En uppenbar röd flagga är grammatik eller stavningsproblem på falska webbplatser. Var uppmärksam på formuleringen och kontrollera om det finns något misstänkt.

Fortsätt läsa

Amazon Prime är på väg att kosta mer – Här är hur mycket du kommer att betala

X

Din dagliga dos av teknisk smart

Lär dig tekniska tips och tricks som bara proffsen känner till.

Varför det är en riktigt dålig idé att fortsätta dela dina strömmande lösenord

Relaterade Artiklar

Back to top button