Anslut till delad mapp i Windows 10 från Mac OS X

Jag har nyligen uppgraderat en av mina datorer till Windows 10 och skapa en delad mapp som du enkelt kan överföra filer från MacBook Pro och Windows-datorer(MacBook Pro och Windows) 7 på Windows 10hemnätverk(hemnätverk) . Jag gjorde en ren installation Windows 10 skapade en delad mapp och försökte ansluta till min delade mapp från OS(OS X)X.

Tyvärr kunde jag inte ansluta och det tog lite tid för mig att ta reda på det. I den här artikeln kommer jag att guida dig om hur du ansluter till en delad mapp i Windows 10 från OS(OS X)X.

Steg 1. (Steg 1)Anpassa(Konfigurera) Windows 10-delning

Uppenbarligen är det första du behöver göra att skapa en delad mapp i Windows 10 . Högerklicka på mappen, gå till ” Egenskaper(Egenskaper)” och gå till fliken ” Allmän tillgång(Delning)”. Gå vidare och dela mappen och ställ in behörigheterna till vad du vill när det gäller åtkomst.

Jag föreslår att du klickar på ” Avancerad delning(Avancerad delning)” eftersom du har bättre kontroll över allt. Markera rutan ” Dela den här mappen” och ge resursen ett namn. (Dela den här mappen)Klick(Klick) ” Behörigheter(Behörigheter) » , och lägg sedan till de grupper eller användare som du vill ge åtkomst till.

Om du vill förenkla uppgiften och mapp(mappen gör det inte) inga känsliga uppgifter, lägg bara till grupp ” Allt(Alla)” och tillhandahåll dem full tillgång(Full kontroll). Således kommer du att kunna komma åt mappen från vilken som helst dator eller enhet(dator eller enhet) utan att behöva oroa dig för att ange autentiseringsuppgifter.

Nästa sak du behöver göra är att se till att filer och skrivare(Fil- och skrivardelning) aktiverad och aktiverad via brandvägg(Windows brandvägg) Windows 10 . Gå till kontrollpanelen och klicka(Kontrollpanelen och klicka) Brandvägg Windows Defender(Windows Defender-brandvägg). Klicka sedan “Tillåt en app eller funktion via Windows-brandväggen”(Tillåt en app eller funktion via Windows-brandväggen) .

Windows brandvägg

Rulla ned tills du ser “Dela filer och skrivare( Fil- och skrivardelning) , och se till att det är markerat privat(privata) nätverk. Du kan behöva först klicka på ” Ändra inställningar”(Ändra inställningar) längst upp innan du kan välja ett fält.

Dela filer och skrivare

Slutligen kan du bestämma hur du vill att användare ska komma åt mappen i Windows 10 . Som standard måste du ange när du ansluter från en annan dator användarnamn och lösenord(användarnamn och lösenord) konto som har åtkomst till denna delade mapp i Windows 10 . Om du ställer in användarkonto (användarkonto)Windows 10 utan att lägga till ett lösenord kommer du inte att kunna ansluta till den delade mappen.

Först måste du lägga till ett lösenord och sedan kommer du att kunna ansluta. Men om du tror att din hemnätverk(hemnätverk) är mycket säkert, du kan alltid inaktivera lösenordsskyddad delning vilket innebär att alla kan ansluta till den delade mappen utan att behöva skriva användarnamn eller lösenord(användarnamn eller lösenord).

Dela med lösenordsskydd

Du kan göra detta genom att gå till ” Kontrollpanel(Kontrollpanel) ” , ” Nätverks-och delningscenter”, ” (Nätverks-och delningscenter,) Ytterligare (Avancerad delning) alternativ(inställningar ) Dela” och expandera sedan ” Alla nätverk(Alla nätverk)”. Här ser du alternativet ” Dela med ett lösenord(Lösenordsskyddad delning)”, som du kan inaktivera. Jag personligen håller det på, men om du verkligen hatar att skriva användarnamn och lösenord(användarnamn och lösenord) för att ansluta, detta är ett alternativ.

Dessutom, om du kör Windows 10 utan lösenord, kommer detta att rädda dig från att behöva ställa in ett lösenord för ditt konto. Observera att även om du har Windows-konto(Windows-konto) med ett lösenord, om du stänger av lösenordsskyddad delning kan folk fortfarande ansluta utan att ange några inloggningsuppgifter.

Steg 2(Steg 2) Anslut till en delad mapp (Ansluta)Windows(Windows delad mapp) från OSX.

Äntligen på Mac öppna Upphittare och hitta under ” Allmän(Delad) » PC med Windows 10 . Om Shared inte finns i sidofältet måste du lägga till det. Efter att ha öppnat Upphittare klick Upphittare och då ” inställningar(Inställningar) » överst. Tryck sidofältet(Sidofält) och kontrollera alla objekt under ” Allmän(Delad) ” .

Återgå nu till Upphittare och vänta tills din dator visas. Observera att det kan ta lite tid innan datorn visas med Windows 10. Om han inte gör det Kommer komma(visas inte) efter 5 minuter, försök att starta om datorn en gång.

Om din Windows PC(Windows PC) vägrar att visas i listan delade enheter i (delad)Upphittare kan du försöka ansluta manuellt med SMB . För att göra detta, öppna Finder och klicka(Sök och klicka) Gå”(Gå) följt av ” Anslut till server(Anslut till server) » .

Ange nu följande som visas, ersätt nedanstående IP- IP-adress (IP-adress)adress(IP-adress) för din Windows 10-dator.

smb://192.168.1.43

Klicka på knappen ansluta(Anslut)” och du kommer att uppmanas att ange dina referenser igen. Om detta är korrekt inmatat kommer du att tillfrågas vilken volym du vill montera.

Om du fortfarande inte kan ansluta med SMB , så finns det ett problem på din Windows-dator. Du måste se till att brandväggen är korrekt konfigurerad.

När den dyker upp i sidofältet klickar du på den. När du klickar på den kommer den att försöka ansluta och du kan få ett meddelande som säger det anslutning är inte(Anslutning misslyckades) godkänd eller inte ansluten(Inte ansluten).

Allt är bra! Det är där denna lösenordsskyddade inställning kommer in i bilden mappar(mappinställning) till Windows 10. Om det är aktiverat måste du ansluta med kontouppgifter Windows 10. Du kan göra detta genom att klicka på ” Anslut som(Anslut som)” i det övre högra hörnet.

Gå vidare och ange dina referenser och klicka sedan på OK. Observera: om detta Microsoft konto,(Microsoft-konto) som du konfigurerade på Windows 10 måste du ange hela E-postadress(e-postadress) och samma lösenord som du använder för att logga in på din Microsoft konto(Microsoft konto) .

Det är ungefär det! Du bör nu se delade mappar Windows 10 in (Windows 10)Upphittare på din Mac . Om du har några frågor om att ansluta till en PC med Windows 10 med (Windows 10)Mac lämna en kommentar här så ska jag försöka hjälpa till. Njut av!

Jag uppgraderade nyligen en av mina datorer till Windows 10 och skapade en delad mapp så att jag enkelt kunde överföra filer från mina MacBook Pro- och Windows 7-maskiner till Windows 10 över hemnätverket. Jag gjorde en ren installation av Windows 10, skapade en delad mapp och försökte ansluta till min delade mapp från OS X.

Tyvärr kunde jag inte ansluta och det tog lite tid för mig att ta reda på det. I den här artikeln går jag igenom stegen för att ansluta till en delad mapp på Windows 10 från OS X.

Steg 1 – Konfigurera Windows 10 för delning

Självklart är det första du behöver göra att skapa en delad mapp i Windows 10. Högerklicka på mappen, gå till Egenskaper och klicka på Delning flik. Fortsätt och dela mappen och ställ in behörigheterna till vad du vill när det gäller åtkomst.

delad mapp

Jag föreslår att du klickar på avancerad delning eftersom du har mer finkornig kontroll över allt. Kontrollera Dela den här mappen rutan och ge sedan aktien ett namn. Klicka på Behörigheter och lägg sedan till grupper eller användare som du vill ge åtkomst.

Om du vill göra det enkelt och mappen inte har känslig information, lägg bara till Alla grupp och ge dem full kontroll. På så sätt kommer du att kunna komma åt mappen från vilken dator eller enhet som helst utan att behöva oroa dig för att ange autentiseringsuppgifter.

Nästa sak du behöver göra är att se till det Fil- och skrivardelning är påslagen och tillåten genom Windows-brandväggen i Windows 10. Gå till Kontrollpanelen och klicka på Windows Defender brandvägg. Klicka sedan på Tillåt en app eller funktion via Windows-brandväggen.

Windows brandvägg

Scrolla ner tills du ser Fil- och skrivardelning och se till att den är kontrollerad för Privat nätverk. Du kanske måste först klicka på Ändra inställningar knappen längst upp innan du kan välja en ruta.

Fil- och skrivardelning

Slutligen kan du bestämma hur du vill att användarna ska få åtkomst till mappen på Windows 10. Som standard måste du, när du ansluter från en annan maskin, ange användarnamnet och lösenordet för ett konto som har åtkomst till den delade mappen på Windows 10. Om du konfigurera ett Windows 10-användarkonto utan att lägga till ett lösenord, du kommer inte att kunna ansluta till den delade mappen.

Du måste först lägga till ett lösenord och sedan kan du ansluta. Men om du känner att ditt hemnätverk är supersäkert kan du alltid stänga av lösenordsskyddad delning, vilket innebär att vem som helst kan ansluta till den delade mappen utan att behöva skriva in ett användarnamn eller lösenord.

Lösenordsskyddad delning

Du kan göra det genom att gå till Kontrollpanelen, Nätverks-och delningscenter, avancerad delning inställningar och sedan expandera Alla nätverk. Här ser du ett alternativ som heter Lösenordsskyddad delning, som du kan stänga av. Jag personligen håller det påslaget, men om du verkligen hatar att behöva skriva in ett användarnamn och lösenord för att ansluta, är detta ett alternativ.

Dessutom, om du använder Windows 10 utan lösenord, skulle detta rädda dig från att behöva konfigurera ett lösenord på ditt konto. Observera att även om du har ett Windows-konto med ett lösenord, om du stänger av lösenordsskyddad delning, så kan folk fortfarande ansluta utan att skriva några inloggningsuppgifter.

Steg 2 – Anslut till Windows delad mapp från OS X

Slutligen, på Mac, öppna Finder och titta under delad avsnitt för Windows 10 PC. Om Shared inte finns i sidofältet måste du lägga till det. Med Finder öppen, klicka på Upphittare och då Inställningar på toppen. Klicka på Sidofält och kontrollera alla objekt under delad.

Gå nu tillbaka till Finder och vänta tills din dator dyker upp. Observera att det kan ta ett tag innan Windows 10-datorn dyker upp. Om det inte dyker upp efter 5 minuter, försök att starta om datorn en gång.

Om din Windows-dator vägrar att visas i listan Delade enheter i Finder kan du försöka ansluta manuellt med SMB. För att göra det, öppna Finder och klicka på och då Anslut till server.

Skriv nu in följande som visas, ersätt IP-adressen nedan med IP-adressen för din Windows 10-dator.

smb://192.168.1.43

Klicka på Ansluta knappen och du kommer att bli ombedd att skriva in autentiseringsuppgifter igen. Om det har angetts korrekt kommer du att bli tillfrågad vilken volym du vill montera.

Om du fortfarande inte kan ansluta med SMB finns det något problem på din Windows-dator. Du måste se till att brandväggen är korrekt konfigurerad.

När den dyker upp i sidofältet, gå vidare och klicka på den. När du klickar på den kommer den att försöka ansluta och du kan få ett meddelande som säger Anslutningen misslyckades eller Inte ansluten.

Det är ok! Det är där den lösenordsskyddade mappinställningen i Windows 10 kommer in i bilden. Om det är aktiverat måste du ansluta med hjälp av Windows 10-kontouppgifterna. Du kan göra det genom att klicka på Anslut som knappen uppe till höger.

Gå vidare och skriv in dina referenser och klicka sedan på OK. Observera att om det är ett Microsoft-konto som du har konfigurerat på Windows 10, måste du skriva in hela e-postadressen och samma lösenord som du använder för att logga in på ditt Microsoft-konto.

Det är ungefär det! Nu bör du se Windows 10 delade mappar i Finder på din Mac. Om du har några frågor om att ansluta till Windows 10 PC från en Mac, skriv en kommentar här så ska jag försöka hjälpa till. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button