Ansiktsigenkänning: det är då tekniken kommer att användas regelbundet

Under de närmaste åren kommer miljarder användare att använda tekniken regelbundet Ansiktsigenkänning för att betala via smartphone, surfplatta och smartklocka. Det visar en ny analys gjord av Juniper Researchett brittiskt företag som specialiserat sig på att förstå de nuvarande trenderna inom digital teknik.

De som äger en nyare smartphone är redan vana vid den här typen av teknik, som syftar till att låsa upp sina enheter utan att behöva ange en viss kod. Med tiden kommer denna metod att användas mer och mer, och en ökning av 120 %. Vidare framgår det att i 2025användare som använder ansiktsigenkänning för att godkänna betalningar kommer att vara fler än 1,4 miljarder i världenmot över 600 miljoner idag.

Ansiktsigenkänning: Tekniken kommer att vara fullt implementerad 2025

Förutom ansiktsdragen förväntar sig analytiker av företaget att flera kommer att övervägas biometriska data för att autentisera mobilbetalning, inklusive fingeravtrycket, iris och taligenkänning. Baserat på vad forskarna säger, kommer biometriska kapaciteter att gå ikapp 95 % av smartphones världen över år 2025.

Nick Maynard, chefsanalytiker på Juniper Research, sa att ansiktsigenkänning kräver en frontkamera och mjukvara för att följa processen. Han har förklarat:

Forskningen rekommenderar också att leverantörer av ansiktsigenkänning implementerar AI-baserade verifieringskontroller för att säkerställa giltigheten av användarens identitet. Susan Morrowmedförfattare till forskningen, förklarade också att:

Relaterade Artiklar

Back to top button