Anpassa Windows Explorer Visa mallar för bibliotek

I tidigare artiklar visade vi hur du redigerar visa mall(visningsmall) och hur man applicerar den på valfri mapp och dess undermappar. För att komplettera bilden kommer vi att visa hur man redigerar och ändrar visa mall(visningsmall) som används för alla bibliotek i Windows 7 .

Steg 1.(Steg 1) Konfigurera visa mall(Visa mall) i mappen.

Windows utforskaren(Windows Utforskaren) har fem typer av surfmönster som tillämpas på mappar och bibliotek: ” Delade föremål, dokument, bilder, musik(Allmänna föremål, dokument, bilder, musik) och ” Video(Videor) ”, som var och en innehåller en specifik uppsättning visad information. Dessa vymallar kan anpassas så att innehållet mapp och/eller bibliotek visas som du vill.

Tyvärr, Windows utforskaren(Windows Utforskaren) tillåter inte att du anpassar mallen för en mapp som är en del av ett bibliotek. Detta för att han ansöker visa mall(visningsmall) för biblioteket till alla mappar i det. Det stöder inte att skapa för varje mapp i biblioteket sin egen (separat) visa mall(visningsmall) . Det är därför(Därför) före inställning visa mall(visningsmall) tillämpas på biblioteket måste du konfigurera den i en mapp som använder densamma visa mall(visningsmall) som biblioteket, men inte nödvändigtvis en del av biblioteket. Låter det svårt? Tja… för att göra ditt liv enklare, kolla in den här mycket detaljerade guiden: Konfiguration standardvymallar(Standardvisningsmallar) Windows utforskaren.(Windows Explorer) vara vad du är DU(DU) vill ha dem!

För att hjälpa dig förstå bättre, låt oss också ta ett exempel: Jag har ett bibliotek som heter Dokument med dokumentmappar inuti. Av någon anledning använder biblioteket en vymall gemensamma element(Allmänna artiklar) och jag vill att visningsmall ska användas istället dokument. (Dokument) Jag vill dock att den här nya mallen ska inkludera ytterligare kolumner ovanpå standardkolumnerna (till exempel för att visa mig en kolumn med information om författare(Författare) ). Det första steget är att välja en annan mapp med dokument i den, eller bara slumpmässig(slumpmässig en) som jag tillämpar detta på visa mall(visningsmall) . Jag anpassar sedan sättet att se saker och tillämpar seden visa mall(visningsmall) till alla mappar som använder den.Återigen(Återigen) för att lära dig hur du gör detta, kolla in vår handledning: Anpassa standardvymallar(Standardvisningsmallar) Windows utforskaren(Windows Explorer) precis som du(Du vill ha det !.(dem)

Steg 2(Steg 2) Ansök visa mall(Visa mall) till bibliotek.(Bibliotek)

Vymallen du vill använda för ditt bibliotek är nu konfigurerad. Det är dags att applicera det på biblioteket. För att göra detta, högerklicka på lämpligt bibliotek. I vårt exempel kallas detta Dokument .

Gå sedan till Egenskaper(Egenskaper) .

I fönstret ” Egenskaper(Egenskaper) » gå till avsnittet “Optimera det här biblioteket för:”(‘Optimera detta bibliotek för:’) . Välj här den nya vymall du vill använda och klicka OK . I vårt exempel har vi valt Dokument .

Windows utforskaren

Prov visning(visningsmall) tillämpas nu på det valda biblioteket.

Var det inte svårt, eller hur?

Det kan tyckas komplicerat till en början, men när du tänker efter är det vettigt. Dessutom tar det inte mycket tid. Det är jobbigt första gången, men sedan gör man det ganska snabbt. För eventuella frågor lämna gärna en kommentar. Andra användbara tips finns i artiklarna som rekommenderas nedan.

I tidigare artiklar har vi visat hur man redigerar en visningsmall och hur man tillämpar den på valfri mapp och dess undermappar. För att slutföra bilden kommer vi att visa hur man redigerar och ändrar visningsmallen som används för alla bibliotek i Windows 7.

Steg 1: Konfigurera visningsmallen på en mapp

har fem typer av visningsmallar som den gäller för mappar och bibliotek: och , var och en med en specifik uppsättning detaljer som visas. Dessa visningsmallar kan anpassas för att visa innehållet i en mapp och/eller ett bibliotek så att det blir som du vill.

Tyvärr tillåter inte dig att anpassa mallen för en mapp som är en del av ett bibliotek. Det beror på att det tillämpar visningsmallen för biblioteket på alla mappar i det. Det stöder inte varje mapp i biblioteket att ha sin egen (separata) visningsmall. Innan du anpassar visningsmallen som tillämpas på ett bibliotek måste du därför konfigurera den i en mapp som delar samma visningsmall som biblioteket men som inte nödvändigtvis är en del av biblioteket. Låter det komplicerat? Tja… för att underlätta ditt liv, kolla in denna mycket detaljerade handledning: Konfigurera standardvisningsmallarna i Utforskaren i Windows så att de blir som DU vill ha dem!

För att hjälpa dig förstå bättre, låt oss också ta ett exempel: Jag har ett bibliotek som heter , med mappar med dokument inuti. Av någon anledning använder biblioteket visningsmallen och jag vill att det ska använda visningsmallen istället. Jag vill dock att den här nya mallen ska inkludera ytterligare kolumner, utöver standardkolumnerna (t.ex. för att visa mig en kolumn med information). Det första steget är att välja en annan mapp med dokument i, eller helt enkelt en slumpmässig sådan som jag använder den här visningsmallen på. Sedan anpassar jag hur jag vill se saker och tillämpar den anpassade visningsmallen på alla mappar som använder den. Återigen, för att lära dig hur du gör detta, kolla in vår handledning: Konfigurera standardvisningsmallarna i Windows Explorer så att de blir som DU vill ha dem!.

Steg 2: Använd visningsmallen på biblioteket

Nu är visningsmallen du vill använda för ditt bibliotek anpassad. Det är dags att tillämpa det på biblioteket. För att göra det, högerklicka på lämpligt bibliotek. I vårt exempel heter det .

Gå sedan till.

Windows utforskaren

Gå till avsnittet i fönstret. Välj här den nya visningsmall du vill använda och tryck på . I vårt exempel valde vi .

Windows utforskaren

Visningsmallen tillämpas nu på det valda biblioteket.

Var det inte så svårt va?

Inledningsvis kan det här låta komplicerat, men om du tänker efter är det vettigt. Dessutom tar det inte mycket tid att göra det. Det är svårare första gången men sedan gör man det ganska snabbt. För eventuella frågor, tveka inte att lämna en kommentar. För andra användbara tips, kolla in artiklarna som rekommenderas nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button