Anonymous lanserar en sajt som samlar nästan 400 hackade ryska kameror

anonym

Anonymous-kollektivet meddelade den Twitter skapandet av en webbplats relaterad till kriget mellan Ryssland och Ukraina.

Hackarna samlade nästan 400 hackade ryska kameror där, de flesta kapade med ett antikrigsbudskap.

400 ryska kameror hackade

Anonymous fortsätter sitt cyberkrig mot Ryssland. Sedan starten av invasionen av Ukraina har det berömda hackerkollektivet beslutat att agera och genomför flera hackningsoperationer. Efter att ha sänt verkliga bilder av kriget på rysk propagandamedia gör gruppen det igen med “Bakom fiendens linjer” (Bakom fiendens linjer). Bakom detta suggestiva namn döljer sig en webbplats som samlar hundratals webbkameror och ryska videoövervakningskameror som hackats av dem. Alla är antingen bosatta i städer nära den ukrainska gränsen eller i djupa Ryssland.

Anonymous uppskattar att 150 miljoner ryssar inte känner till sanningen om orsakerna till eller förloppet av kriget i Ukraina. Syftet med denna operation är därför att dela information med det ryska folket, som är ” matas med lögner från Kremls propaganda. Det finns inga fria medier i Ryssland, och internet är censurerat där. Vi hoppas kunna väcka några av de civila och lyckas uppmana dem att försvara sig mot detta förtryck “. Hackarna meddelade också att de hackar en ny salva av kameror placerade på mer strategiska platser för spaningsändamål för att ytterligare hjälpa den ukrainska armén och motståndet.

“Du är hjärntvättad”

I många av dessa videor lyckades kollektivet bädda in ett långt budskap mot kriget, vilket nödvändigtvis kommer att ses av ägarna till de piratkopierade strömmarna. ” Vi har ett meddelande till Ryska federationen. Denna nation är på väg att betala ett högt pris på grund av den skamlösa diktatorn Putins skamlösa beslut att attackera det oberoende Ukraina med sina väpnade styrkor. Den gemensamma aktionen från alla länder i den fria världen, som svar på rysk aggression, kommer att leda till landets totala kollaps. Vilket kommer att få ännu värre konsekvenser för det ryska folket än oligarkin som håller landet “Förklarar Anonymous i sitt meddelande.

“Om du är ryss vill vi att du ska veta att du hela tiden hjärntvättas med propaganda, och att Kreml och Putin ljuger för dig. Ukraina kontrolleras inte av nazister, och de behöver inte Ryssland för att “befria” dem. Du måste svara och kämpa för att befria dig från din diktator. Vi vet att det kan vara läskigt och lättare sagt än gjort, men du har hela världen bakom dig, som stöttar dig och ser dig. Ge inte upp ditt hem avslutade detta långa meddelande till det ryska folket. Kom ihåg att Anonym inte är hans första skott. Gruppen hade hackat såväl den ryska rymdorganisationen som landets underrättelsetjänster.

Källa: 20 minuter

Läs också:
Anonymous meddelar att man hackat ryska underrättelsetjänster

Relaterade Artiklar

Back to top button