Anonymous-kollektivet förklarar cyberkrig mot Ryssland

Anonym © Pixabay / TheDigitalArtist

Efter Ku Klux Klan och Islamiska staten meddelade hackare från Anonymous-kollektivet i går att de riktar sig mot Ryssland. Detta tillkännagivande följer invasionen av Ukraina av de ryska arméernalanserad den 24 februari av Vladimir Putin.

Anonymous-kollektivet är officiellt i cyberkrig mot den ryska regeringen », Så här läste vi i går på hackerkollektivet Anonymous Twitterkonto. Ett meddelande snabbt följt av en serie tweets som beskriver de åtgärder som vidtagits av kollektivet mot Ryssland.

Anonym gick till offensiven… digitalt

Som påpekats av Daglig postungefär trettio minuter efter deras deklaration, meddelade Anonymous särskilt att de hade tagit platsen för det ryska mediet RT (Ryssland idag) Storbritannien. En attack som dock inte bar frukt särskilt länge, den brittiska platsen för Ryssland idag är för närvarande online igen enligt våra observationer.

I en annan tweet försäkrade Anonymous-kollektivet ändå att det riktade in sig på den ryska regeringen, samtidigt som det angav att det var ” oundvikligt att även den privata sektorn kommer att påverkas “. Tidigare hade gruppen hackare redan utfört liknande operationer mot Islamiska staten och Ku Klux Klan, i synnerhet. de Daglig post påminner också om att Anonymous också hade hotat, förra året, att attackera Elon Musk (boss för Tesla), anklagad av gruppen för att ha för stort inflytande på kryptovalutamarknaden.

Om samma ämne:
Cyberattack i Ukraina: HermeticWiper och Cyclops Blink skadlig programvara riktar sig mot datorer och deras data

Källa: Daglig post

Relaterade Artiklar

Back to top button