Ännu inte släppt och redan på pallen: Apteras solbil slår en Tesla och en Audi i loppet

Aptera elfordon © © Aptera

Aptera vill lyfta fram sin solenergifordon
och för att förföra i USA, vad passar då bättre än att anordna ett lopp?

Två modeller av Aptera, en alfa och en beta, presenterade sig på startlinjen tillsammans med en Tesla Model 3, också elektrisk … och en termisk Audi R8 GT Spyder. Och det var betamodellen som vann utmaningen.

Aptera vinner loppet

I vad som ser ut som en ökenbana som möjligen ligger i Kalifornien, bestämde sig Aptera för att anordna ett kort lopp med andra bilmodeller för att visa dess framsteg. Över en sträcka av en fjärdedel av mileeller cirka 400 meter, utmanade därför fyra fordon varandra, inklusive de två solcellsmodellerna av Aptera, en i den redan kända svarta finishen och en annan betamodell.


Stamtavlan för Audi R8 GT Spyder är bländande, med 560 hästkrafter och en 0 till 100 km/h på bara 3,8 sekunder, nära de 3,5 sekunder som erhållits för en Tesla Model 3 Performance. Ändå är det betamodellen Aptera som verkar korsa mållinjen med en hårsmån först, före R8:an.

Eftersom det handlar om att lyfta fram Aptera-fordon är företaget noga med att inte presentera egenskaper och finish hos konkurrerande modeller. Under tiden förbereder tillverkaren att producera sina första modeller i serie i sina nya lokaler på 7400 m² i Carlsbad, fortfarande i Kalifornien, och det minsta vi kan säga med den här videon är att de har det under huven.

Om samma ämne:
Tillkännagiven för 2022 kommer solbilen Aptera inte att släppas i år

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button