Ännu en prishöjning hos RED by SFR … och så här vägrar du det

paket

Om du prenumererar på ett SFR RED-erbjudandedu kommer sannolikt att se ditt erbjudande”utveckla“.

Detta leder till ytterligare fördelar, inklusive 5G… men också ett stigande pris.

SFR “utvecklar” sina RED-erbjudanden

Sedan några år tillbaka erbjuder operatören SFR sina mobilabonnemang utan RED-åtagande, vilket gör att du kan ta del av förmånliga erbjudanden för nya abonnenter. Ett erbjudande som har vunnit över många abonnenter i Frankrike, även om operatören ibland har denna olyckliga tendens att göra “utveckla” abonnentens erbjudande, med praxis som ibland är lite missvisande.

Sedan början av året har SFR gjort detta “utveckla“paketet med vissa prenumeranter, vilket gör att de kan dra nytta av”mer gigas och 5G!“. Prenumeranten får vanligtvis ett e-postmeddelande där man kan läsa: “SFR fortsätter sina investeringar och accelererar utbyggnaden av sitt nätverk för att erbjuda dig den bästa kundupplevelsen, i alla dina nya användningsområden och behov.“Om vi ​​håller oss till ämnet för mejlet och det första stycket kan vi bara berömma dessa goda nyheter.

I gengäld, och som anges lite längre ner i det aktuella mejlet, förbehåller sig SFR rätten att revidera upp priset på prenumerationen, i allmänhet med ytterligare några euro (vanligtvis 3 €). Det är upp till användaren att acceptera detta erbjudande eller inte… och det är just på denna aspekt som vi måste vara mycket misstänksamma.

För att njuta av det behöver du inte göra någonting, vi tar hand om allt. Du kommer att dra nytta av det automatiskt och utan förpliktelser inom en månad, på datumet för din nästa faktura.“förklarar SFR. Med andra ord, om abonnenten inte uttryckligen motbevisar erbjudandet från SFR, kommer denne att se sitt abonnemang”utveckla” automatiskt följande månad.

SFR RED © (Bild: Stéphane Ficca för Clubic)

För att tacka nej till erbjudandet är det därför absolut nödvändigt att gå till en webbplats som anges i slutet av e-postmeddelandet i fråga, eller att kontakta en SFR RED-rådgivare som kommer att utföra samma operation. Observera att när ändringen har trätt i kraft har abonnenten fyra månader på sig att tacka nej till det nya erbjudandet. Du har blivit varnad.

Bästa mobilabonnemang: vilken obegränsad plan utan åtagande att välja? (oktober 2020)

Vilken är den bästa mobilplanen för tillfället? Denna jämförelse analyserar erbjudandena från de största mobiloperatörerna, särskilt erbjudanden om obegränsade mobilplaner utan förpliktelse RED av SFR, Free Mobile, B&you och Sosh
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button