Ännu en försening för Matter, och enligt CSA är det av en mycket god anledning

Matter logotyp © Matter

Connectivity Standards Alliance (CSA) föredrar att skjuta upp lanseringen i flera månader för att integrera de många plattformar som är intresserade av projektet.

Om du följer nyheterna inom branschen för uppkopplade hem är du förmodligen bekant med de många förseningar som Matter-protokollet upplever.

En ny standard som önskas

Matter är en ny standard utformad för att förena användningen av hemautomationsprodukter och förenkla upplevelsen för allmänheten. Enheter, nya eller uppdaterade, kan styras med röst via valfri röstassistent, men också från vilken hemautomatiseringsplattform som helst.

Om det idag är absolut nödvändigt att kontrollera innan du köper om produkten är kompatibel med Apple HomeKit eller Google Assistant, kommer Matter inte längre att ställa frågan. Enheter kommer också att kunna kommunicera med varandra för att skapa mer komplexa och användbara dagliga automatiseringar.

De största företagen med en attraktion för hemautomation, som Apple, Samsung, Google, Amazon, Signify (Philips Hue), Somfy eller IKEA har varit partners i projektet sedan dag ett.

Matter ser partners föröka sig några månader innan lanseringen

Materien skulle ursprungligen erbjudas 2020, men uppskjutningar relaterade till covid-19-pandemin och utvecklingsproblem har drivit utplaceringen till 2021, sedan till slutet av första halvåret 2022. Vi kommer fortfarande att behöva vänta några månader till sedan CSA har precis meddelat att Matter inte kommer att vara tillgänglig för allmänheten förrän till hösten.

Detta nya uppskjutande är dock goda nyheter för konsumenterna. Faktum är att Matter verkar vara ett offer för sin egen framgång och många tekniska och industriella grupper vill nu vara en del av äventyret på lanseringsdagen.

Medan protokollet ursprungligen var planerat att vara kompatibelt med endast fyra plattformar, kommer det nu att behöva ha minst 16 i slutet av detta år. Utvecklingsteam behöver därför mer tid för att omarbeta SDK:n och företag som nyligen har uttryckt intresse för Matter kommer inte att kunna komma åt utvecklingsverktygen förrän i bästa fall i slutet av året eller 2023.

Konsumenterna kommer dock snabbt att kunna dra nytta av Matters lösningar hemma. Det finns redan nästan 150 tillbehör som kommer att vara kompatibla i år, inklusive nya produkter och de uppdaterade som kommer att vara fallet med till exempel Amazon Echo-högtalare. Med tillkomsten av nya aktörer bör Matter mycket snabbt etablera sig som standard och stimulera tillväxten av marknaden för uppkopplade objekt för hemmet.

Om samma ämne:
iRobot Genius 4.0 ger Siri-stöd och lite mer smart till robotdammsugare

Matter: allt du behöver veta om det nya protokollet för anslutna objekt

Det uppkopplade hemmets värld kommer att uppleva en verklig revolution med antagandet av Matter-protokollet. Vilka är dess fördelar jämfört med befintliga lösningar? När kommer den att finnas tillgänglig? Vi berättar allt i den här artikeln.
Läs mer

Källa: Digitala trender

Relaterade Artiklar

Back to top button