Ankomsten av HBO Max till Frankrike skjuts upp

HBO Max

Det är en lansering som aldrig slutar att önska. I slutändan, framtiden för SVoD-tjänst HBO Max är mer osäkert än någonsin på europeiskt territorium.

Så att Frankrike äntligen inte kommer att serveras i början av nästa år.

En störande försening

I april förra året fick vi veta från uttalanden från en representant för plattformen att HBO Max skulle landa i sex nya länder före årets slut. För tillfället är tjänsten endast tillgänglig från ett tjugotal territorier och just Frankrike är en av de mest berörda av denna framtida lansering. Warner hade alltså för avsikt att distribuera HBO Max i Frankrike i början av 2023. Men så blir det tyvärr inte.

Det är genom ett pressmeddelande som publicerades denna vecka som vi får reda på uppskjutandet av HBO Max på fransk mark. Inget nytt releasedatum eller ens period gavs. Dessutom har de förhandlingar som för närvarande pågår med eventuella framtida distributörer av tjänsten helt avbrutits. Ett plötsligt stopp som kan förklaras av olika faktorer.

En stark bråkperiod för SVoD

En del av förklaringarna finns i sammanslagningen mellan Warnermedia och Discovery. Den nya strukturen som heter Warner Bros. Discovery upplever verkligen svårigheter i sin implementering. Men det är inte allt, eftersom SVoD-marknaden i allmänhet går igenom en stark zon av turbulens. Netflix resultat för första kvartalet 2022 är ett obestridligt bevis på detta.

Utplaceringen av HBO Max i 190 länder till 2026 är därför mycket äventyrad. Samtidigt lanserade Warner också en omfattande plan för att spara runt 3 miljarder dollar. Besparingar som leder till nettostopp av flera lokala produktioner som borde ha kommit till plattformen. Många europeiska länder påverkas av åtgärden som oundvikligen kommer att leda till uppsägningar inom denna sektor.

Det återstår att se om de många SVoD-spelarna lyckas höja ribban. De flesta företag som har sett sitt respektive inlösenvärde kollapsa under ett år, kan fusioner mellan olika företag återuppliva maskinen.

Om samma ämne:
Netflix skär plötsligt 300 anställda, är det här början på slutet?

Källa: Postnummerrådet

Relaterade Artiklar

Back to top button