Anklagade för manipulation, Samsungs smartphones är inte längre välkomna på Geekbench

Samsung Galaxy S22 Ultra test © © Pierre Crochart för Clubic

Förra veckan skämdes Samsung över upptäckten av en funktion som kraftigt begränsar prestandan för dess smartphones avancerade … förutom i benchmarking-applikationer. Varav anmärkning: den välkända Geekbench har vidtagit drastiska åtgärder mot tillverkaren.

Precis som det gjorde för OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro, är Samsung Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21 och Galaxy S22 nu oönskad person i Geekbench-jämförelser.

Smartphones som använder GOS åsidosatts

Vi berättade om det i slutet av förra veckan: modulen Speloptimeringstjänst (GOS) stryper avsiktligt smarttelefonens CPU- och GPU-prestanda i över 10 000 applikationer, inklusive spel.

Under täckmantel för att förhindra en alltför snabb temperaturhöjning på komponenterna, levererar Samsung ändå en partisk bild av prestandan hos sina nya enheter. Således får Galaxy S22 Ultra, S22+ och S22 helt tillfredsställande resultat i benchmarking-applikationer som AnTuTu eller Geekbench.

En manipulation, anser utgivaren av Geekbench, som tog beslutet i helgen att dra tillbaka alla referenser till Galaxy-smartphones som använder GOS. Och enligt huspolicyn kommer den inte längre att passa när en smartphone väl har tagits bort från rankingen. Därför, även om uppdateringen som utlovats av Samsung för att runda av hörnen verkligen rättar till problemet, kommer Galaxy S22 och deras föregångare under de senaste åren att förbli vid sidan av.

Om samma ämne:
Samsung begränsar prestandan för sin S22, och vi känner den ansvariga personen

Källa: Geekbench

Relaterade Artiklar

Back to top button