Anklagad för giftig atmosfär i tre år tillkännager Quantic Dream att de vinner sina rättegångar

Quantic Dream Montreal

Tre år efter publiceringen av de första artiklarna gör studion Quantic Dream en inventering av domstolsbeslut och andra kontroller som den har utsatts för.

Studion beskrevs särskilt som ett företag ” giftig”kännetecknad av kvinnofientligt, rasistiskt, sexistiskt beteende…

Läs också:
Riot Games: anklagad för sexuella trakasserier, Nicolo Laurent äntligen godkänd av den interna utredningen

Quantic Dream inventerar

Kom ihåg att i början av 2018 stod Quantic Dream i hjärtat av en stor kontrovers, inklusive anklagelser från den franska pressen, som tillskrev i synnerhet en företagskultur “toxisk“.

Inom studion bakom Heavy Rain eller Detroit Become Human fördömdes sedan kvinnofientligt, sexistiskt, homofobiskt, rasistiskt beteende. utan att glömma olika ekonomiska förskingringar och andra friheter som tas med arbetsrätten.

Detroit: Become Human © Quantic Dream / Sony

Idag gör Quantic Dream, via sin officiella blogg, en inventering av de domstolsbeslut och administrativa kontroller som den har utsatts för. ” Den 7 april 2021 utfärdade hovrätten i Paris ett nytt domstolsbeslut, som återigen mycket tydligt fastställer fakta och ansvar i detta fall, genom att avvisa klaganden i alla hans anspråk. Detta beslut kompletterar de fyra tidigare domarna, som redan ogiltigförklarade 2018 års inkriminerande utredningar.” förklarar studion.

Läs också:
Trakasserier: Liberation publicerar en lärorik utredning om Ubisoft

Inga oegentligheter enligt statliga kontrollorgan

Enligt Quantic Dream, så tidigt som i januari 2018, hade personalrepresentanterna gjort en poäng av att uttrycka bristen på atmosfär ” giftig” i studion. Yrkesmedicin, yrkesinspektionen, CNIL och andra kontrollorgan har inte identifierat några problem eller oegentligheter.

Quantic Dream © Quantic Dream

“Dessa objektiva, faktiska och verifierbara element, bekräftade av behöriga rättsliga eller administrativa institutioner, visar obestridligen att anklagelserna i dessa artiklar var falska och sannolikt kommer att undergräva studions heder och rykte. Quantic Dream valde att göra dessa element
offentliga i dag för att sätta rekord
säger studion.

Den senare tror också att många människor, som agerar under falsk identitet och ibland påstår sig vara före detta anställda hos Quantic Dream, har underblåst ryktena med det enkla syftet att smutskasta bilden av studion och skada dess team.

På videospelssidan tillkännagav Quantic Dream nyligen ett publiceringssamarbete med Parallell studio för ett nytt berättande spel, att inte glömma att sponsra en viss Dustborn, studios Red Thread-spel. Quantic Dream har också precis öppnat en andra studio i Montreal.

Källa: Quantic Dream Blog

Relaterade Artiklar

Back to top button