Angry IP Scanner: skannar IP-adressintervall för att hitta datorer i nätverket

Vad kan jag göra med Angry IP Scanner?

Det här programmet hjälper dig att skanna IP-adresser i alla intervall. Med detta kommer du att kunna få data som: allmän status, om det löser sin värdnamn MAC-adress, och det är till och med möjligt att utföra en portskanning, vilket är extremt användbart för att ta reda på om det finns en tjänst exponerad på en viss dator eller server i vårt nätverk. Andra mycket användbara funktioner i denna programvara är att den tillåter oss att exportera och spara all data som erhålls efter varje nätverksskanning i olika format. Utdatafilerna som den stöder är CSV, TXT, XML och till och med IP-portlista .

En av fördelarna med detta program är att dess fördelar kan utökas genom tillägg. Eftersom det är ett program baserat på programmeringsspråket Java kan du, om du har kunskapen, skriva dina egna plugins för att ge denna lösning mer funktionalitet.

Hur man installerar Angry IP Scanner snabbt

Det faktum att detta program är portabelt gör det mycket enkelt att installera på vilken dator som helst. Nu är det enda kravet att ha Java/OpenJDK installerat på din dator. Men hur kan jag göra det?

Installera Java/OpenJDK

Om du inte vet hur man installerar, ladda ner IP Scanner från officiella webbplats och öppna den körbara filen. Följ stegen i installationsguiden och när du vill öppna programmet får du följande felmeddelande:

Klicka på “Ja” så öppnas en flik där du kan ladda upp Java/OpenJDK-filen. Den upptäcker automatiskt om ditt operativsystem är 32 eller 64 bitar. Innan du laddar ner, välj den version och JVM du väljer. Men vad är en JVM? Dess akronym står för Java Virtual Machine . Detta gör att Angry IP Scanner fungerar korrekt, eftersom den är baserad på programmeringsspråket Java. Klicka sedan på den blå knappen för att ladda upp din JDK-fil.

När den har laddats ner kommer installationsguiden att dyka upp och den är väldigt lätt att följa.

Acceptera licensavtalet och markera rutan “Jag accepterar villkoren i licensavtalet”

När du kommer till avsnittet Anpassad installation kommer vi att se att det finns två rutor som har ikonen röd x . Ändra båda alternativen och välj alternativet “Kommer att installeras på lokal hårddisk” .

Slutligen, klicka på Installera och vänta några minuter tills den slutför processen på egen hand.

Klicka på Slutför.

Installera Angry IP Scanner

Efter Java / OpenJDK-steget kommer vi att installera om programmet. På så sätt garanterar vi att det utförs korrekt. Följ bara installationsguiden och om några minuter kommer du att kunna köra den. Som vi ser nedan ger den här lösningen en liten men användbar handledning som berättar vad du kan göra med programmet.

Om vi ​​klickar på Nästa kommer vi att se att den presenterar en ordlista med de viktigaste termerna som vi måste känna till och förstå för att få ut så mycket som möjligt av programmet. Dessutom kan den som vill fräscha upp sina nuvarande kunskaper i nätverk.

Då visas detta fönster där du kan skanna det önskade IP-adressintervallet, välja ett slumpmässigt intervall eller, beroende på en fil, utföra skanningen. Den här filen bör innehålla alla IP-adresser i vårt nätverk som vi vill kontrollera. Du kan anpassa och/eller ange nätverksmasken, så att du senare klickar på Att starta upp . Beroende på hur många adresser och information du hittar på varje kommer det att ta mer eller mindre tid.

Slutför skanningen så ser du resultatet. Exemplet vi ser nedan visar dig alla IP-adresser som skannats enligt intervallet du har angett. I det här fallet, vad den kunde upptäcka är tiden att ping och datornamn . Beroende på IP-adresser och vad nätverket i fråga innehåller så kommer du givetvis att kunna få fram mer eller mindre information.

Om du vill exportera informationen som erhållits från skanningen kan du göra det och som standard sparas den i formatet .TEXT . Men när du sparar filen, efter att ha angett namnet, kan du ändra filformatet till ett annat: .CSV till exempel.

Som du har sett är Angry IP Scanner ett väldigt enkelt och gratis program som fungerar mycket bra, vilket gör det till ett av de bästa för Windows operativsystem. Tänk på att den använder Java, därför måste du ha den installerad för att kunna köra den ordentligt. Det vi gillade mest med det här programmet är möjligheten att exportera all information för vidare studier.

Relaterade Artiklar

Back to top button