Android, viruset är fortfarande närvarande: många användare lurade av dessa appar

Även årets första dagar präglas av hotet om Joker malware för användare med en smartphone Android. I flera länder finns det fortfarande rapporter om förekomsten av detta mycket farliga virus. Genom att använda tjänsterna i Google Play Butik verkar många enheter ha blivit infekterade. Huvudfunktionen, som vi har visat dig under de senaste månaderna, ligger i sin egen ursprung: filen kommer i själva verket från Android-apparnas virtuella butik.

Android, även 2021 fortsätter cirkulationen av Joker

När den väl smyger sig in i smartphonesystem kan den nästan automatiskt aktivera vissa betaltjänster på offrets telefonprofil. Detta innebär uppenbarligen anomalier som är särskilt relevanta när det gäller återstående kredit. Många italienska Android-användare med TIM, Vodafone eller WindTre har rapporterat problem med noll telefonsaldo de senaste månaderna.

Uppenbarligen arbetar Android-utvecklare ständigt för att undvika spridning och delning av Vi minns att i slutet av september fanns skadlig programvara i åtminstone tio app från Google Play Butik. Infekterad programvara har nu eliminerats, men fortfarande fortsätter viruset att cirkulera från smartphone till smartphone.

I grund och botten måste du därför vara väldigt försiktig med vad du laddar ner i Google Play Store och på webben i allmänhet. Möjligheten att klara de bästa skyddsfiltren, inklusive service Google Play-projekt, det gör det mer komplicerat. Vid problem med den återstående krediten är det lämpligt att kontakta referensleverantörerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button