Android: uppdatera absolut din smartphone för att rätta till detta kritiska fel

Android © quietbits / Shutterstock.com

En aktivt utnyttjad sårbarhet åtgärdades med en nyligen uppdaterad Android-uppdatering. Det kommer under Linux-kärnan.

Google har precis släppt en patch för att stänga ett allvarligt säkerhetsfel i Android.

En sårbarhet i Linux-kärnan

Sårbarheten är känd som CVE-2021-22600. Enligt Google har den redan utnyttjats, så ” begränsad och målinriktad “. CISA (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency) är mer orolig och framkallar ett säkerhetsbrist som aktivt utnyttjas i samband med attacker. Den har också lagt till den i sin katalog över kända exploaterade sårbarheter.

Säkerhetsbristen relaterar till Linux-kärnan, som fungerar som kärnan för Android. Den identifierades för flera månader sedan, och en patch utvecklades i januari av Googles team och integrerades av olika distributioner (Debian, Red Hat, SUSE och Ubuntu). Men detta var inte tillämpligt på dess eget mobila operativsystem, som använder en anpassad Linux-kärna. Det är därför fixen kommer först nu.

Denna sårbarhet tillåter hackare med lokal åtkomst att låsa upp privilegieskalering och utföra kommandon som inte bör aktiveras.

Mediatech och Qualcomm-brister har också åtgärdats

Snabbkorrigeringen har varit tillgänglig individuellt sedan den 5 maj 2022, men den är inte en del av denna månads stora säkerhetsuppdatering för Android. Så om du redan har laddat ner patchen från 1eh du kanske måste gå och hämta den nya för att skyddas. Annars kommer den att ingå i junis stora säkerhetsuppdatering.

Kontrollera regelbundet dina tillgängliga uppdateringar, tidsfristerna varierar avsevärt beroende på tillverkare och smarttelefonmodell för tillhandahållande av säkerhetskorrigeringar. Om din mobil är gammal, var medveten om att patchen inte bör distribueras på versioner före Android 10.

Många andra kritiska sårbarheter har åtgärdats, inklusive 3 som involverar MediaTek-komponenter och 15 som involverar Qualcomm-komponenter. Dessutom har ett säkerhetsfel som bedömts vara kritiskt relaterat till Qualcomm-hårdvara också korrigerats.

Om samma ämne:
Stort fel i Google Chrome… skynda dig att uppdatera!

Källa: Bleeping Computer

Relaterade Artiklar

Back to top button