Android TV: en ny uppdatering för en omdesign av huvudgränssnittet

Android TV-uppdatering 2021 © Google

Den senaste uppdateringen avAndroid-TV
ger djupgående förändringar i gränssnittet, särskilt på hemmaplan. Det nya användargränssnittet gör att operativsystemet ser ut som Google TV.

Google har börjat rulla ut sin nya Android TV-uppdatering till en handfull länder för nu, inklusive Frankrike, tillsammans med USA, Tyskland, Kanada och Australien.

Läs också:
Vad är Google TV och kommer det att ersätta Android TV?

Ett nytt “Upptäck”-utrymme

Den huvudsakliga nyheten med den här uppdateringen är en omdesign av hemskärmens gränssnitt. Detta uppdaterade användargränssnitt påminner om vad Google TV erbjuder, operativsystemet som gradvis kommer att ersätta Android TV under de kommande åren.

Nya personliga rekommendationer visas på Home, medan en “Upptäck”-flik har lagts till. Det här är en Google TV-funktion inbyggd i Android TV. Den här upplevelsen gör att vi kan hitta filmer och serier som inte nödvändigtvis skulle dyka upp i innehållsförslag baserat på vår smak, men som är baserade på Google Search-trender.

Läs också:
NVIDIA Shield TV: den senaste uppdateringen tänker särskilt på PS5 och Xbox One Series X/S-kontroller

Android TV spelar det Google TV

En annan flik, “Appar”, tar oss logiskt till en hanterare av installerade applikationer. En länk finns också för att komma åt Google Play Butik och ladda ner nya applikationer.

Med den här uppdateringen försöker Google harmonisera sina två TV-operativsystem, men utan att Android TV och Google TV blir karbonkopior.

Det kan förväntas att takten för Android TV-uppdateringar kommer att sakta ner, med Mountain View-företagets ansträngningar att nu gå mot Google TV, som kommer att utrusta alla framtida tv-modeller med ett Google-gränssnitt, till nackdel för Android TV. Det senare kommer att fortsätta att stödjas under en tid, men kommer att försvinna.

Källa: Wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button