Android Split Screen-funktion: Hur man multitaskar som ett proffs!

Funktion för delad skärm(Delad skärm) Android är praktiskt när du vill att två appar ska öppnas på skärmen samtidigt. du kan använda delad skärm (delad skärm)Android att titta klart på den här roliga kattvideon medan du tittar igenom e-postmeddelanden från jobbet. Det sparar också mycket tid när du följer guiden till app eller Android-funktion(Android-app eller funktion) som visas i den första delen av den här artikeln. Oavsett(Oavsett) efter dina önskemål visar den här guiden dig hur delad skärm(Delad skärm) på Android för multitasking som ett proffs:

NOTERA.(OBS:) I den här guiden använde vi enheten ASUS ZenFone Max Pro under(ASUS ZenFone Max Pro-enhet) kontroll Android 9 Paj . Även om procedurerna är liknande för de flesta Android-enheter, gäller den här guiden inte för telefoner. Huawei. Om du inte känner din android version(Android-version), läs Hur man kontrollerar android version(Android-version) på din smartphone eller surfplatta(smarttelefon eller surfplatta).

Förklaring av det delades funktion skärm (delad skärm) Android(Android-funktion)

delad skärm(Delad skärm) existerar sedan dess Android 7 Nougat är ingen ny funktion, men det är det rolig(rolig sådan) speciellt om du är en ivrig smartphoneanvändare(smarttelefonanvändare) . Huruvida Youtube och gmail eller Facebook och whatsapp funktion delad skärm(Delad skärm) Android gör det dubbelt så effektivt att undvika kontakt med människor, eftersom två appar nu är öppna på skärmen samtidigt. 🙂

Du kan använda delad skärm(Delad skärm) Android porträttläge(stående läge) som visas ovan för att se dina appar ovanpå varandra eller så kan du rotera din smartphone på 90(smartphone 90) grader och använd den i landskapsläge,(liggande läge) för att se dem sida vid sida.

Använder delad skärm i liggande läge

NOTERA.(OBS:) Vissa appar, som Netflix, är dina kamera(Kamera) och de flesta spel stöder inte delad skärm(delad skärm) . Parameter ” delad skärm(Delad skärm)” saknas för dessa appar och du får ett meddelande “Appen stöder inte delad skärm (“Appen stöder inte delad skärm)» .

Hur man använder funktionen separation(Delad) skärm på Android

Hitta(Hitta) och tryck på en av apparna du vill använda på delad skärm(delad skärm) . Vi bestämde oss för att öppna Firefox fokus .

Öppna den första appen

Ansökan öppnas Firefox fokus . Klicka på den fyrkantiga knappen ” Senaste element(Senaste objekt) “, som finns längst ner på skärmen, till höger om ” Hem”.(Hem)

Klicka på knappen för senaste objekt

Kommer öppna undersökning(Översikt) skärmen. Klicka på programikonen högst upp i fönstret.

Klicka på appikonen

En liten meny öppnas där du kan klicka på alternativet ” delad skärm(Delad skärm) ” för att börja använda den.

Klicka på Delad skärm

Din första app visas nu högst upp och du kan använda resten av skärmen för att hitta och komma åt din andra. Klicka på programmet du vill visa längst ned på skärmen, eller använd dess genväg på hemskärm(Hemskärm) – vi använde genvägen Google Play Butik .

Gå till den andra appen och klicka på den.

Du bör nu ha båda apparna öppna på skärmen.

Vi använde Firefox fokus för att se vår installationsguide för nya applikationer och spel(appar och spel) högst upp på skärmen och öppna Google Play Butik i den nedre halvan för att göra det lättare att följa instruktionerna. Var inte blyg(Känn) gör detsamma när du behöver instruktioner för dina applikationer.

Android-funktionen för delad skärm tillåter två aktiva appar att dela din skärm.

Om du är upptagen med något och plötsligt behöver multitaska kan du slå på delad skärm (delad skärm)Android för appar som redan är öppna. Var du än är, tryck på den fyrkantiga knappen längst ner på skärmen för att gå till recension(Översikt) och se alla applikationer som för närvarande är öppna på din Android smartphone(Android smartphone) .

Klicka på Senaste objekt

Bläddra igenom dem tills du hittar en av apparna du vill ha.

Skjut för att bläddra genom öppna appar

Klicka sedan på dess ikon och välj delad skärm(delad skärm) . Den här gången valde vi Appen Inställningar(Appen Inställningar) .

Klicka på appikonen och klicka på Delad skärm.

Appen du valde är komprimerad överst. Svep för att se andra öppna appar som visas längst ned på skärmen.

RÅD.(TIPS:) Om du kommer till denna punkt och ingen annan app är öppen, klicka på ” Hem”(Hem) för att gå till den och köra den. Medan du gör detta förblir den första appen fäst längst upp på skärmen.

Dra för att hitta den andra appen

När du hittar appen du vill ha trycker du på förhandsgranskningen för att visa den i den nedre halvan av skärmen. Om du har valt fel applikation eller vill ersätta den med en annan, klicka på ” delad skärm(Delad skärm) “, som ersatte ” Senaste föremålen(Senaste objekt) » längst ner på skärmen och du kan välja en annan.

Klicka på knappen

RÅD. (DRICKS:)Dubbelklicka(knapp två gånger) delad skärm(Delad skärm) ” och appen du använde tidigare på den platsen kommer att visas i den nedre halvan av skärmen, medan den översta appen kommer att förbli på plats. Detta gör det enkelt att växla mellan de två apparna på den nedre halvan av skärmen.

Hur man avslutar Android med delad skärm(Android delad skärm)

När du är klar med funktionen delad skärm (delad skärm) Android(Android-funktion), du kan enkelt avsluta den. Först(Först) tryck på den svarta kanten som skiljer de två apparna åt på skärmen för att fånga den. Sedan, medan du håller fingret på skärmen, dra kanten uppåt eller nedåt för att expandera appen du vill fortsätta använda. I skärmdumpen nedan har vi valt Firefox fokus istället för Youtube så vi drog upp kanten.

Dra kanten för att avsluta delad skärm

Appen du valde att behålla tar nu upp hela skärmen, och delad skärm (delad skärm)Android inaktiv.

Vilka applikationer planerar du att använda med delad skärm(delad skärm) ?

Nu vet du hur delad skärm(Delad skärm) på Android och vi hoppas att du tycker att detta multitasking-verktyg är lika användbart som vi gör. Innan du stänger den här fliken, låt oss veta vilka två appar du tror att du kommer att använda mest tillsammans. Tänker du använda delad skärm(Delad skärm) för underhållning eller för att öka effektiviteten när man arbetar med Android smartphone(Android smartphone) ? Låt oss veta om det i kommentarerna.

Android-funktionen är praktisk när du vill ha två appar öppna på skärmen samtidigt. Du kan använda Android för att titta klart på den där roliga kattvideon samtidigt som du skummar dina jobbmails. Det sparar också mycket fram och tillbaka när du följer en handledning för en Android-app eller -funktion, som visas i den första delen av den här artikeln. Oavsett dina preferenser illustrerar den här handledningen hur man på Android kan multitaska som ett proffs:

NOTERA: För den här handledningen använde vi en ASUS ZenFone Max Pro-enhet som kör Android 9 Pie. Även om procedurerna är liknande på de flesta Android-drivna enheter, täcker den här handledningen inte Huawei-telefoner. Om du inte känner till din Android-version, läs Hur du kontrollerar Android-versionen på din smartphone eller surfplatta.

Android-funktionen för delad skärm förklaras

Att ha funnits sedan Android 7 Nougat är ingen ny funktion, men det är roligt att ha, speciellt om du är en ivrig smartphoneanvändare. Oavsett om det är och , eller och , låter Android-funktionen dig undvika mänsklig kontakt dubbelt så effektivt eftersom du nu har två appar öppna på skärmen samtidigt. 🙂

Använder delad skärm i porträttläge

Du kan använda Android i stående läge, som visas ovan, för att se dina appar ovanpå varandra, eller så kan du vända din smartphone 90 grader och använda den i liggande läge för att se dem sida vid sida.

Använder delad skärm i liggande läge

NOTERA: Vissa appar, som Netflix, din och de flesta spel, stöder inte . Alternativet saknas för dessa appar, och du får ett meddelande om att .

Så här använder du funktionen för delad skärm på din Android

Hitta och tryck på en av apparna som du vill använda i . Vi valde att öppna.

Öppna den första av apparna

Appen öppnas. Tryck på den fyrkantiga knappen, som finns längst ner på skärmen, till höger om knappen.

Tryck på knappen för Senaste objekt

Detta öppnar skärmen. Tryck på appens ikon högst upp i fönstret.

Tryck på appens ikon

Detta öppnar en liten meny, där du kan trycka på alternativet för att börja använda det.

Tryck på delad skärm

Din första app visas nu överst, och du kan använda resten av skärmen för att hitta och komma åt den andra. Tryck på appen du vill ska visas längst ner på skärmen eller använd dess genväg på hemskärmen – vi använde genvägen.

Navigera till den andra appen och tryck på den

Du bör nu ha båda apparna öppna på skärmen.

Vi brukade titta på vår handledning om att installera nya appar och spel på den övre sidan av skärmen, medan vi öppnade på den nedre halvan för att lättare följa instruktionerna. Gör gärna detsamma när du behöver instruktioner för dina appar.

Android-funktionen för delad skärm gör att två aktiva appar kan dela din skärm

Om du är mitt uppe i något och plötsligt behöver multitaska kan du aktivera Android för appar som redan är öppna. Var du än är, tryck på den fyrkantiga knappen längst ner på skärmen för att komma in och se alla appar som för närvarande är öppna på din Android-smarttelefon.

Tryck på Senaste objekt

Skjut för att bläddra igenom dem tills du hittar en av apparna du vill ha.

Skjut för att bläddra genom de öppna apparna

Tryck sedan på dess ikon och välj . Den här gången valde vi appen Inställningar.

Tryck på en apps ikon och tryck på Delad skärm

Appen du valde är minimerad överst. Skjut för att bläddra igenom resten av dina öppna appar, som visas längst ned på skärmen.

DRICKS: Om du kommer till denna punkt och den andra appen inte är öppen, tryck på knappen för att navigera till den och starta den. Den första appen förblir ansluten till toppen av skärmen medan du gör detta.

Dra för att hitta den andra appen

När du hittar appen du letar efter trycker du på förhandsgranskningen för att visa den på den nedre halvan av skärmen. Om du valde fel app eller vill ändra den med en annan, tryck på knappen som ersatte den längst ner på skärmen, så kan du välja en annan.

Tryck på knappen Delad skärm för att ersätta den andra appen

DRICKS: Tryck på knappen två gånger, och den nedre halvan av skärmen visar appen du använde tidigare på den plats, medan den översta appen förblir på plats. Detta gör det enkelt att växla mellan två appar på den nedre halvan av skärmen.

Hur man avslutar Android Delad skärm

När du är klar med Android-funktionen kan du enkelt avsluta den. Klicka först på den svarta kanten som delar de två apparna på skärmen för att ta tag i den. Håll sedan fingret på skärmen och dra kanten uppåt eller nedåt för att maximera appen du vill fortsätta använda. I skärmdumpen nedan valde vi att hålla över , så vi drog kanten uppåt.

Dra kanten för att avsluta delad skärm

Appen du valde att behålla tar nu upp hela skärmen och Android är inaktivt.

Vilka appar planerar du att använda med delad skärm?

Nu vet du hur du gör på Android, och vi hoppas att du tycker att detta multitasking-verktyg är lika användbart som vi gör. Innan du stänger den här fliken, låt oss veta vilka två appar du tror att ni kommer att använda tillsammans mest. Planerar du att använda för skojs skull eller för att öka effektiviteten när du arbetar från din Android-smarttelefon? Låt oss veta i kommentarerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button