Android-spel på PC: Google Play Games kommer till Windows

Google Play Spel © Google

Det var ett av Googles oväntade tillkännagivanden i slutet av förra året: Google Play Games. Ett initiativ som kommer att tillåta android spel att slå på Windows 11 och 10 via en dedikerad applikation.

Några veckor efter det chocktillkännagivandet har Google Play Games redan kontaktats av några PC-spelare genom ett betatestprogram.

Google Play Spel lanseras i beta

Mobilmarknaden är särskilt saftig, särskilt för Google, som verkligen inte skulle lämna monopolet för Android-applikationer och spel på Windows PC till Amazon, och inte heller till emulatorer som BlueStacks. Under Game Awards 2021-ceremonin meddelade Mountain View-företaget ankomsten 2022 av en del av sin oproportionerliga katalog med Android-spel på Windows 10 och 11 i form av applikationer. Idag lanserade teknikjätten de första faserna av att testa denna nya tjänst.

Google har precis öppnat registreringen för betaversionen av Google Play Services för att upptäcka i förhandsgranskning hur dess första spel för Windows kommer att köras på PC. Denna testfas är dock endast reserverad för spelare som bor på en handfull platser i Asien: Hong Kong, Taiwan och Sydkorea. Var säker, andra regioner kommer att påverkas snart, försäkrar Hiroshi Lockheimer, chefen för Android, på sina sociala nätverk. Det är redan möjligt att registrera sig på den officiella sidan för att bli meddelad så snart betan är tillgänglig i Frankrike. Utan att specificera sin tidtabell, indikerar Google dock att medlemmar i programmet kommer att vara de första att dra nytta av den stabila versionen när det lanseras.

Vilka lägsta konfigurationer för Google Play Spel?

På Windows kommer Google Play Games inte att ge tillgång till hela katalogen av Android-spel som är tillgängliga på mobiler, även om Mountain View-företaget har indikerat att det vill arbeta med utvecklare för att säkerställa att deras titlar är perfekt optimerade på PC. I de få länder som för närvarande har tillgång till programmet får de lyckliga först nöja sig med Mobile Legends Bang Bang och av Summoners Wars. Ett mycket tunt urval, som är baserat på två mycket populära spel på kontinenten. Spelare kommer att kunna synkronisera sina framsteg mellan sin Android-smarttelefon och sin dator via sitt Google-konto.

Dessutom kommer nedladdning och installation av spel att gå genom en ny applikation som ska installeras på Windows, eponym för den nya Google-tjänsten. För att exekveras kommer det fortfarande att krävas en minimikonfiguration, vilket den amerikanska jätten redan har kommunicerat:

  • Windows 10 (v2004)

  • SSD hårddisk

  • Spelvänlig GPU

  • Processor med åtta logiska kärnor

  • 8 GB RAM

  • 20 GB tillgängligt lagringsutrymme

  • Windows administratörskonto

  • Hårdvaruvirtualisering måste vara aktiverad

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button