Android-spel kommer till Windows 10 och 11 nästa år via Google Play

Google Play Spel © Google

Tack vare Google Play Games för PC kommer det snart att vara möjligt att köra Android-spel på Windows 10 och 11.

Få detaljer om applikationen har avslöjats av Google, förutom en release planerad till 2022.

En applikation som endast skapats av Google

Google utnyttjade Game Awards för att tillkännage den kommande ankomsten av Google Play Games på PC, i form av en Windows-applikation. Det kommer att tillåta Android-spelare att njuta av sina mobilspel på sin Windows-dator och växla mellan plattformar utan avbrott och utan att förlora sina framsteg. ” Den här Google-designade produkten ger det bästa från Google Play Spel till fler bärbara och stationära datorer, och vi är glada över att kunna utöka vår plattform så att spelare kan njuta av sina Android-favoritspel ännu mer.“, sa Greg Hartrell, produktchef för Mountain View-företaget, till Gränsen.

Den intressanta biten är dock att företaget påstår sig ha skapat appen på egen hand, vilket innebär att inget partnerskap med Microsoft. Appen tillkännagavs också för Windows 10, vilket tyder på att Google inte kommer att dra nytta av Windows Subsystem för Android, som endast är tillgängligt för Windows 11, och för vilket Microsoft har samarbetat med Amazon och dess appbutik.

Spel som kommer att köras lokalt

För tillfället har Google läckt lite information om driften av sin tjänst. Som mest, berättade Greg Hartrell Gränsen att det skulle vara” en inbyggd Windows-applikation som distribueras av Google och att spelen skulle köras lokalt, utan behov av streaming från molnet.

Flera tjänster delar redan marknaden för Android-applikationer och spel på PC. Förutom Amazon Appstore integrerad i Windows 11, fortsätter BlueStacks sina ansträngningar för att göra Android-spel tillgängliga för så många människor som möjligt. För några veckor sedan lanserade företaget BlueStacks X, som gör att du kan spela mobilspel direkt i din webbläsare, utan att behöva vara på en specifik plattform, tack vare molnet.

För Google Play Games på PC måste det dock fortfarande vänta. Inget releasedatum mer exakt än 2022 har kommunicerats för närvarande.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button