Android: snart en widget för digitalt välbefinnande… eftersom du spenderar för mycket tid på din smartphone

Smartphone-app © © shutterstock

I en tid då fransmännen spenderar mer än 3,5 timmar i genomsnitt på sin mobil erbjuder Google en Android-widget som låter dig styra din skärmtid. Funktionen, baserad på Digital Wellbeing-appen som laddats ner över 500 000 gånger, föreslår att du pausar och uppmärksammar den verkliga världen.

Funktionerna som gör appen framgångsrik (distraktionsfritt läge) kommer att vara tillgängliga från widgeten. Det har inget releasedatum än.

En kompakt widget och förstorande cirklar

Det är säkert att hälsokrisen har haft en avsevärd effekt på ökningen av vår skärmtid. Före 2020 tillbringade fransmännen i genomsnitt 2 timmar på sin bärbara dator, och denna siffra exploderade till 3:30 under andra kvartalet 2020. I världen efter hade vi ögonen klistrade vid våra Facebook-rullar och våra spel med godis krossdärav den växande populariteten för appar för skärmtidshantering.

Widgeten som erbjuds av Digital Wellbeing, en division av Google, låtsas inte uppfinna pudret på nytt. Bland dess innovationer låter förstorande cirklar dig kategorisera de mest använda applikationerna och analysera deras användning. Ett 2×2-format låter dig inkludera widgeten på startsidan för din smartphone, även om du kan förstora den som du vill.

Digital Wellbeing-appen har laddats ner mer än en halv miljon gånger, men senaste användarfeedback rapporterade välkomna uppdateringar, inklusive “ distraktionsfritt läge » eller nattläge, vilket gör skärmen svartvit vid tillfällen då det verkar bra för dig att ta upp smarttelefonen.

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button