Android, nya livräddande kameror kommer att upptäcka andningsfrekvens och hjärtfrekvens

Google Fit blir mer och mer komplett, och de här senaste nyheterna från Mountain View-huset kan bara bekräfta den positiva trenden i form av innovation. Om några dagar kommer faktiskt den kaliforniska jätten att aktiveras av sig själv Google Pixel en ny funktion: detektering av andningsfrekvens och hjärtfrekvens genom den främre och bakre kameran på smartphonen.

En riktig revolution i förebyggande är i hälsoövervakning, möjligt tack vare användningen av maskininlärning och artificiell intelligens. Den här nya funktionen kommer att vara tillgänglig från mars i appen Google Fit för Pixel-smarttelefoner, men teknikjätten säkerställer också ankomsten till andra Android-smarttelefoner när täckningen av dessa enheter och lanseringsfasen är över.

Google implementerar puls- och andningsfrekvensdetektering – så här kommer det att fungera

Tack vare användningen av datorsyn och gudar moderna grafiska sensorerlyckades utvecklarna skapa en algoritm som analyserade dessa mycket små förändringar i bildpunkterna i ramen som händer när du andas. Rikta bara den främre kameran mot dig själv och vänta på upptäckt.

På samma sätt kommer ett liknande förfarande att användas av backkamera, som med en mycket komplex mekanism kommer att upptäcka data på fingertoppsfärg, belysning och hudton (sedan kombinerat med individens ålder, rapporterad i appen) för att få en exakt mätning av hjärtslagsfrekvensen. I detta fall kommer det därför att vara nödvändigt placera fingret på den bakre kameran och vänta på upptäckten.

Detta är bara början: utan tvekan kommer många av funktionerna för att övervaka individers fysiska tillstånd under de närmaste åren att gå via smartphonen. Naturligtvis kanske de inte är lika exakta som de som gjorts av adekvat instrumenteringmen de kommer att hjälpa till i det dagliga livet att hålla reda på ditt tillstånd och effektivt förhindra kliniska risksituationer.

Relaterade Artiklar

Back to top button