Android: några tips för att skydda dig mot skadlig programvara

Existera Android skadlig programvara irriterande, andra påträngande och andra som det är nödvändigt att hålla sig borta från för att undvika mycket obehagliga besvär. Ett av de senaste fallen är det av, vars diskussion har varit föremål för analys i denna artikel. Oavsett typen av virus är det alltid bättre att närma sig med de förebyggande vapen som kommer från vissa användbara tips att vi alla ska ansöka utan undantag. Här är några som kan rädda ditt liv.

Android Malware: Hur man bekämpar dem innan de blir en allvarlig risk

Google bekämpar uppkomsten av skadlig programvara genom Play Protect. Postlådehanterare tillhandahåller användning av speciella ad hoc-filter för att arkivera skräppost och farliga e-postmeddelanden. Men ofta kommer faran genom andra system som smishing och nätfiske som ger andning åt en rad bedrägerier och risker som vi klarar oss mycket bra utan.

Först och främst är det nödvändigt att noggrant överväga tillstånd som vi tillhandahåller till applikationer redan i den inledande installationsfasen. I denna mening har Android-hemisfären successivt förbättrats tack vare definitionen av större selektivitet för åtkomst till känsliga data som plats, kontakter och en hel rad andra nyckelkomponenter för säkerhet.

Sättet att lokalisera en android virus i den aktiva är verkligen analysen av enheten som går igenom några enkla utvärderingar, som:

  • finns det påträngande reklam?
  • batteriet laddas ur snabbare än vanligt?
  • Hittas inte ikonen för den installerade appen längre?

Ett eller flera av dessa tillstånd ger vika för potential säkerhetsrisk. Vad vi förlorar varierar i förhållande till storleken på den skadliga koden. Det går från enkelt invasiv reklam till ren stöld av personuppgifter med upprepade bedrägerier på flera nivåer.

Om du inte är säker på att du har drabbats av en Android-infektion är det bra att lita på de påkostade systemverktygen för att bekämpa spridningen av skadlig programvara. Vissa specifika program utför ett förebyggande arbete. Bland de bästa på marknaden känner vi verkligen igen: Malwarebytes, Norton, Se upp Och Bitdefender.

Relaterade Artiklar

Back to top button