Android, många smartphones infekterade: akta dig för denna skadliga programvara

Tyvärr är det många även under dessa första veckor på det nya året smartphone Android som är infekterade med Joker skadlig kod. Den infekterade filen, som kom fram i september förra året, verkar fortfarande finnas i vissa appar från Google Play Store. Faran för användarna är därför fortfarande reell.

Android, fortfarande många smartphones infekterade med Joker

Det är inga större förändringar i skadligt beteende jämfört med förra hösten. Även under dessa veckor, på Android-smarttelefoner som är infekterade, lyckas skadlig programvara aktiveras automatiskt betaltjänster med iögonfallande kritik för återstående kredit. Under de senaste veckorna och månaderna har många användare av TIM, Vodafone och WindTre rapporterat sina balansbrister, orsakade av skadlig programvara i fråga.

Det som gör den särskilt lömsk, även i jämförelse med andra virus, är dess egen ursprung. Faktum är att det är känt att den infekterade filen kommer direkt från den officiella Android-marknaden. I början hade utvecklarna av operativsystemet rapporterat åtminstone tio infekterade appar i Google Play Butik. Idag har de misstänkta apparna uppenbarligen tagits bort från den virtuella butiken, men problemet har ännu inte definitivt lösts.

För att undvika problem med användare måste de vara uppmärksamma på deras nedladdningar, även på Google Play. Den infekterade filen kan faktiskt också övervinna skyddsfiltret som garanteras av tjänsten Google Play-projekt. Innan du gör en nedladdning är det bra att överväga tillförlitligheten hos appen i fråga, kanske också jämföra den med recensioner från andra användare.

Relaterade Artiklar

Back to top button