Android: många appar kraschar utan anledning, hur man åtgärdar felet

Under de senaste timmarna har så många människor klagat oupphörligt android app kraschar lika ihärdigt som det är oförklarligt. Många användare är inblandade som av någon mystisk anledning tillhör smartphones av märket Samsung, även om liknande problem verkar förekomma även för Motorola, Google Pixel och OnePlus. Låt oss ta reda på hur lösa felet.

Massiv appkrasch på Android-enheter: fel hittat och lösning också

Galaxy S20, S21, Note 20, A50 och A70 verkar vara de enheter som mest av allt upplever problem med en viss tjocklek i användningen av. Många har uppmärksammat detta och skickat en rapport till Google där det förklaras att det inte går att använda programvaran normalt.

Felet i fråga verkar vara relaterat till sammanhanget för Android System WebView, ett verktyg som används av utvecklare för att korrekt rendera webbsidor i appar utan att gå via Google Chrome. Används för de mest olikartade uppgifterna, den här väsentliga komponenten i systemet fungerar både för webbappar och för specifika applikationer som Spotify, Amazon Shopping och e-postappar. De kraschar, men de är inte de enda.

En användare som heter u / WatfordHert har upptäckt att problemet kan buffras genom att uppdatera eller ta bort Android System WebViews-uppdateringar från smarttelefonen. Det kan göras på två sätt:

Med Google Play Butik:

  • starta Google Store;
  • gå in i menyn “”;
  • klicka på Installerad;
  • sök efter Android System WebView-appen> klicka på “Uppdatera” eller “Avinstallera”

Från Android-inställningar:

  • ange telefonens inställningar;
  • leta efter objektet “Ansökningar”;
  • hitta Android System WebView-appen> klicka på de tre prickarna uppe till höger> Avinstallera uppdateringar.

En direkt talesman för Mountain View-företaget sa att:

“”.

Relaterade Artiklar

Back to top button