Android, fler och fler utvecklare lämnar sina appar

De utvecklare av app Android överger sina applikationer i massor, enligt en ny analys från Pixalate. Om en app inte har uppdaterats på två år anser Pixalate att den är övergiven. Antalet applikationer kvar av döden i Google Play Butik ökade med 16 % från den första till den andra fjärdedel i år, från 967 000 till 1,1 miljoner. Applikationer övergivna i Apple App Store minskade med 29% från första till andra kvartalet det här året, från 724 000 till 515 000.

Inte överraskande, 42% av frågorna registrerad i Kina och Ryssland har den övergivits. 37 % av barnvänliga appar förstördes, totalt 75 000 i App Store och 81 000 i Play Store. I en överraskande statistik, under loppet av sex månader, har de varit i Google Play Butik övergiven fler applikationer än vad som har uppdaterats. Under den tidsramen fick 32 % av apparna i Google Play Butik dö, jämfört med 30 % som fick uppdateringar.

Android har många föråldrade appar i butiken

En annan intressant statistik är att 23 % av övergivna applikationer inte har en integritetspolicy. I själva verket är det mer troligt att övergivna applikationer hackas, varför det är så Äpple den där Google de föredrar att ta bort dem från sina appbutiker.

Så om appar som inte har uppdaterats på två år anses vara övergivna, vad heter en app som inte har blivit uppdaterad i nästan fem år? Dessa karakteriseras som “super övergivna” applikationer och är 306 000 på båda appbutikerna tillsammans. Det finns 840 000 Android- och iOS-enheter som inte har fått någon uppdatering på nästan tre år.

Appar som inte har uppdaterats på över två år i Google Play Butik ska döljas för användarna och ska inte visas i Play Butiks sökresultat. Apple och Google avbröt 592 000 övergivna ansökningar under andra kvartalet (april-juni 2022), mer än dubbel av de 220 000 som togs bort under första kvartalet i år.

Kom ihåg att bara för att Apple och Google har tagit bort vissa applikationer från listan betyder inte att de inte längre finns på din telefon. Om avsaknaden av utvecklarstöd är avgörande för dig, ta bort sådana applikationer från din telefon.

Relaterade Artiklar

Back to top button