Android: Ett nytt skadligt virus lyckas stjäla användarnas besparingar

Rädslan fortsätter att vara stor för ett antal användare Android. Faktum är att, månader senare, är den farligaste skadliga programvaran för Googles hemoperativsystem fortfarande utbredd på en rad smartphones. Skadlig programvara i fråga kallas Joker och kommer direkt från Android Marketplace.

Viruset studsar från enhet till enhet och skapar ett nätverk som gör det svårt att skapa en riktig vall. Trots de bästa ansträngningarna har Android-utvecklarna fortfarande inte hittat någon lösning verklig för detta problem.

Android, skadlig programvara som sätter användarnas besparingar på spel

Joker malware har en mycket enkel fysionomi. När den har laddats ner till enheten kan den infekterade filen automatiskt aktivera en serie av betaltjänster för prisprofilen. Bara för att nämna de italienska fallen har redan många kunder hos TIM, Vodafone och WindTre under de senaste veckorna haft problem med sin återstående kredit, just på grund av den automatiska aktiveringen av dessa betaltjänster som kan orsaka enorma förluster med återstående kredit.

Joker-viruset gömmer sig än idag i ett antal applikationer på Google Play Butik. Android-användare uppmanas uppenbarligen att presentera mycket uppmärksamhet. Den infekterade filen är faktiskt väldigt lömsk också eftersom den ofta lyckas passera filtret som garanteras av tjänsten Google Play Protect.

Råden vi ger till användare med Android-smarttelefoner är mycket enkla. För att undvika Joker behöver du bara ladda ner från den virtuella butiken app certifierade, erkända och med positiva recensioner.

Relaterade Artiklar

Back to top button