Android, enheter infekterade av viruset: hejdå kredit Tim, WindTre och Vodafone

De smartphone Android är fortfarande under attack och huvudansvaret är alltid kopplat till Joker skadlig kod. Även i dessa dagar har ett stort antal användare runt om i världen drabbats av viruset som kommer direkt från Google Play Butik på sin enhet.

Android, återstående kredit med förlust tack vare Joker malware

Efter att de första rapporterna kom i september har användare och proffs nu metaboliserat fallgroparna som kommer från. Huvudsyftet med denna infekterade fil är alltid detsamma: att aktivera en serie av betaltjänster.

Konsekvenserna för dem du möter sker direkt på egen hand återstående kredit. Även här i Italien har många personer med SIM-kort TIM, Vodafone och WindTre stött på problem med balansen, efter att ha konstaterat förekomsten av i enhetssystemet.

Det som gör det lömskt är hans eget ellerrigin. Till skillnad från andra infekterade filer som har kännetecknat Android-operativsystemet, kommer skadlig programvara direkt från Google Play Store, den officiella marknadsplatsen. I början av september härrörde allt från tio app infekterad. Idag har dessa appar uppenbarligen raderats från den virtuella butiken, men viruset fortsätter att studsa från smartphone till smartphone.

En annan fallgrop är också dess förmåga att kringgå filtret Google Play-projekt. Android-användare måste därför vara extra försiktiga. Även för nedladdningar i Google Play Butik måste du bara lita på pålitliga, säkra och igenkända appar.

Relaterade Artiklar

Back to top button