Android, det nya viruset som stjäl tiotals euro från Android-användare

Efter den berömda finns det ett nytt hot som lurar för användare som har en smartphone till sitt förfogande Android. Många människor under loppet av dessa veckor upptäcker de negativa effekterna av en ny infekterad fil, med katastrofala konsekvenser för den återstående krediten minst sagt.

Android, se upp för Teabot: trojanen som stjäl kredit från löpande konton

Namnet på den nya infekterade filen är TeaBot. För att gå in i detalj representerar filen en trojan vars ursprung härrör direkt från vissa applikationer som finns tillgängliga i butiken Google Play Butik och även från vissa appar från butiker parallellt med den officiella Android.

Användare som installerar dem dåligt på sin enhet kommer att ha ett antal negativa effekter. För det första kan den infekterade filen aktivera vissa betaltjänster om offrens taxeprofil. För offren finns det under sådana omständigheter möjligheten att förlora tiotals euro inom några dagar. Många Android-kunder med TIM-, Vodafone- och WindTre-profiler har tappat sina besparingar under de senaste veckorna.

Men akta dig för en annan mycket värre konsekvens. i själva verket kan den avlyssna kommunikation via SMS eller e-post från bankinstitutioner. Därför är scenariot för stöld av hembanksdata med åtföljande kreditförlust på egen hand också möjligt Bankkonto.

TeaBot så småningom kan det orsaka ytterligare infektion av virus. Den infekterade filen lurar i själva verket skyddssystemet Google Play-projekt tillåter att ytterligare farliga infekterade filer installeras på enheten

Relaterade Artiklar

Back to top button