Android, den här appen ser ut som Netflix och stjäl din data: avinstallera den nu

Whatsapp kör a ny skadlig programvara, som riskerar att stjäla din data och tillhandahålla den till hackare för olagliga och skadliga syften mot dig. För att hitta honom företagetsom analyserade Metod används av detta virus och tycker att det är särskilt innovativt och effektivt.

Skadlig programvara sprider sig WhatsApp-meddelanden maskerar sig som en app Netflix. Då lyckades han kringgå säkerhetskontroller tillverkad av Google om tillämpningarna av Play Butik – det skulle inte vara första gången – och för att få tillgång till användardata.

Det är tydligt hur mycket säkerhetssystemet som satts upp av Mountain View-jätten inom appövervakning är otillräcklig för att stävja dessa hot. Men tvingar användarna att vänta på att dessa företag ska ta hand om rapportera skadlig programvara till Googlevilket skedde i det här fallet.

Android, ny skadlig programvara i form av en Netflix-app sprids på WhatsApp

Appen i fråga heter , och var närvarande i Play Butik och visade en falska Netflix-logotypen.

Efter installation, användaren uppmanas att ge ditt samtycke för att applikationen ska fungera korrekt.

Det är det faktiskt omedvetet tillåter appen att komma åt data på enheten, och i synnerhet för att interagera med WhatsApp. Risken är att lämna fri tillgång till skadlig programvara för stjäla kontaktdata eller ens utföra särskilda åtgärder hur svara självständigt på WhatsApp-meddelanden via funktionen meddelandehantering.

Som vittnar Aviran Hazumsektionschef för Mobil intelligens i Check Point Software, “Lyckligtvis kunde vi snabbt upptäcka skadlig programvara och rapportera den till Google, vilket var lika snabbt” i tar bort appen från Play Butik.

Google kan dock inte kontrollera om du redan har installerat den och ta bort den automatiskt från din enhet: om du har laddat ner den här appen måste du vara den som radera den omedelbart att inte bli offer för denna bluff.

Detta betyder dock inte att viruset kan återkomma i andra former, så företaget föreslår användare att:

  • Utrusta dig med en antivirus eller i alla fall a säkerhetssystem på din enhet
  • Ladda bara ned applikationer från officiella butiker
  • Behåll din enhet och dina appar ständigt uppdaterad.

Relaterade Artiklar

Back to top button