Android-bugg tappar batteriet snabbt, så här fixar du det

Batteritiden är ett ständigt bekymmer för smartphoneägare, som undrar om de kommer att ha tillräckligt med energi för att klara dagen eller om de kommer att behöva utrusta sig med en powerbank för att undvika att få slut på vatten. För miljontals Android-användare blev kampen bara lite hårdare.

Ett mjukvarufel plågar Googles populära meddelandeapp, som starta kameraappen i bakgrunden, där den går i timmar. Kameraappen är ett fenomenalt sätt att snabbt värma upp telefonen och ladda ur batteriet.

Först upptäckt av teamet 9to5Google, kan felet göra att telefonen värms upp lite. Som ett resultat töms batteriet mycket snabbare.

Om du har märkt att batteritiden inte längre är vad den brukade vara, är det möjligt att programvarufelet påverkar din Android-telefon.

Google Messages-appen ger snabb åtkomst till kameran så att du kan ta bilder och skicka dem i chattråden utan att lämna appen.

Om du har nekad tillstånd att komma åt kameraappen för Google Messages När du först installerade applikationen har du lyckats undvika detta fel.

Lyckligtvis har Google bekräftat att man har hittat orsaken till felet. En permanent lösning för Android-användare runt om i världen kommer snart. Den senaste betaversionen, släppt den 19 april 2022, av Google Messages-appen har åtgärdat batteriproblemet.

Men för de som inte vill ladda ner betaversionen, som används för att testa de senaste funktionerna och funktionerna, får de vänta lite längre.

Relaterade Artiklar

Back to top button