Android Auto upptäcker om din USB-kabel har ett problem

Android Auto © Shutterstock.com

De dåliga människorna USB-C-kablar är ofta orsaken till problemAndroid-AutoGoogle vet det.

För att göra det enklare för användarna, använder Mountain View-företaget ett verktyg som kommer att upptäcka om en USB-kabel är skadad eller inkompatibel.

En funktion för att kontrollera USB-kablar

Android Auto kommer att välkomna en mycket användbar funktion. Användare som äger en bil vars underhållningssystem är kompatibelt med Android Auto vet hur nyckfullt det ibland kan vara. Anslutningsproblem förklaras ofta av ett hårdvaruproblem: USB-C-kabeln.

Det är verkligen nödvändigt att kabeln i fråga uppfyller vissa specifika kriterier för att undvika besvikelser. Den måste till exempel tillåta datadelning, vilket vissa välgjorda kablar inte gör, och den måste klara plötsliga och upprepade uttag för att inte snabbt bli föråldrad.

Android Auto-verifiering USB-C © Mishaal Rahman
Android Auto-verifiering USB-C © Mishaal Rahman

© Mishaal Rahman

För att övervinna dessa problem har Google precis rullat ut en ny funktion som kontrollerar om en USB-C-kabel fungerar korrekt med Android Auto. Verktyget “USB Startup Diagnostics” kommer att be användarna att koppla in sin kabel och det kommer att kontrollera om den ansluts korrekt, dess kvalitet, om den kan överföra data eller om telefonens USB-port är skadad. Funktionen kommer att finnas tillgänglig med version 7.5.121104 av Android Auto, vars utplacering har påbörjats.

Om samma ämne:
Android Auto får ytterligare ett ansiktslyft och ser mer och mer ut som sin huvudkonkurrent Apple CarPlay

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button