Android Auto togs bort från Android 12 till förmån för Googles körassistent

Android © quietbits / Shutterstock.com

Hej då Android Auto, hej till Googles körassistent. Sådan är önskan från det amerikanska företaget, som har beslutat att smartphones medAndroid 12 kunde inte längre dra nytta av stödet från denna applikation.

Det är fortfarande användbart för dem med en tidigare Android-version. Dessutom kommer fordon som är kompatibla med Android Auto också att vara kompatibla med Googles körassistent.

Läs också:
Google kommer att blockera autentisering på Android Ginger (2.3.7) och tidigare versioner

Google Driving Assistant är här (äntligen)

Utplaceringen av Googles körassistans, som tillkännagavs för flera år sedan, kommer gradvis att ha företräde framför Android Auto-applikationen, som lanserades 2014. Android Auto tillåter, via en USB-kabel eller Bluetooth på kompatibla fordon, att lägga ut vissa tjänster från din telefon till bilen skärm. GPS, samtal, SMS eller musik är en del av det.

Google har dock slagit dödsstöten för denna applikation för användare av smartphones som kör Android 12. De kommer därför att behöva ersätta den med Googles körassistent. Å andra sidan är användare av en tidigare Android-version ännu inte oroade, som företaget anger på 9to5mac : ” Google Assistant Driving Mode är vår nästa utveckling av den mobila körupplevelsen. För personer som använder Android Auto i fordon som stöds kommer den upplevelsen inte att försvinna.”informerar Google.

Sen Lägg till: “För de som använder telefonupplevelsen via Android Auto-mobilappen kommer de att byta till körläge för Google Assistant. Från Android 12 kommer Google Driving Assistant att vara den integrerade mobila körupplevelsen. Vi har inga ytterligare detaljer att dela med oss ​​av just nu. »

Vi testade Coyote på Android Auto: ska du gå med innan du ger dig ut på vägen?

Detta är NYHETEN som tillkännagavs i somras av Coyote-företaget: ankomsten av dess körassistansapplikation ombord på fordon utrustade med Android Auto. Vi testade det i Frankrike, men även i Portugal. Återvänd över tusentals kilometer med denna digitala co-pilot.
Läs mer

Källa: 9to5mac

Relaterade Artiklar

Back to top button