Android Auto får ytterligare ett ansiktslyft och ser mer och mer ut som sin huvudkonkurrent Apple CarPlay

Android Auto © Hadrian / Shutterstock.com

Google kommer att designa omAndroid-Autohämtar inspiration från sin bästa fiende.

Den ” ny Android Auto skulle alltså vara mycket närmare Apple CarPlay.

Android Auto lite närmare Apple CarPlay

Sedan några år tillbaka har vissa förare kunnat dra nytta av ett Android Auto eller Apple CarPlay-gränssnitt i sitt fordon. På Google-sidan har vi funderat på att modernisera det hela i några månader nu, och det verkar som att dessa förändringar kommer snart… med en liten sida ” Deja vu “.

Android Auto har faktiskt nyligen uppdaterats (i betaversion 7.3.1202), och genom att rota i systemets tarmar, Android World lyckades lyfta fram några funktioner.

Android Auto Beta © Bild: Android World

Denna nya Android Auto låter dig nu återvända till startsidan via en enkel knapp. På designsidan har ikonerna nu ett mer rundat utseende, och det allmänna gränssnittet har gjorts om för att vara närmare vad Apple erbjuder.

Android Auto Beta © Bild: Android World

Google har tagit bort statusfältet och flyttat informationen till det nedre högra hörnet av skärmen. Aktivitetsfältet ger också en permanent visning av musikkontrollalternativ.

Android World indikerar också att det kommer att vara möjligt att visa gränssnittet för din smartphone på skärmen, för att starta alla program, inklusive naturligtvis de som är inkompatibla med Android Auto. Du kan också avvisa ett samtal genom att skicka ett SMS, dikterat av användaren, till Google Assistant.

Källa: Android World

Relaterade Artiklar

Back to top button