Android Auto: en rolig bugg får Google Assistant att läsa dina meddelanden på fel språk

Android Auto © Shutterstock.com

För mer än en vecka, läsa meddelanden frånAndroid-Auto av Google Assistant fungerar dåligt för vissa användare.

Och av goda skäl läser röstassistenten meddelanden på ett främmande språk. Ett ganska irriterande problem för ett OS som ska få dig att ta blicken från din smartphone när du kör.

Android Auto läser meddelanden på fel språk

Rolig bugg för Android Auto. På vägen låter Googles röstassistent förare koncentrera sig och hantera musik, meddelanden, samtal eller GPS åt dem. En användbar funktion som inte längre är till stor hjälp när assistenten bestämmer sig för att tala ett annat språk. Och detta är uppenbarligen vad som har hänt flera Android Auto-användare i flera dagar.

Flera förare har rapporterat en ganska irriterande bugg som får Google Assistant att läsa meddelanden på ett annat språk än det som är konfigurerat som standard. Ett problem som uppstod av sig självt, där offer för buggen rapporterade att inga ändringar hade gjorts på deras sida. Till exempel började röstassistenten läsa meddelanden på klassisk portugisiska snarare än den portugisiska som brukar talas i Brasilien.

Vid en första anblick verkar oron inte vara utbredd. En Android Auto-utvecklare har ändå bekräftat att teamen studerar detta problem, som påminner om det som påverkade Google Maps i mars förra året. Kartläggningsapplikationen fanns då endast tillgänglig på engelska. Det finns för närvarande ingen lösning för detta fel. Berörda förare måste vänta på en officiell patch.

På väg med Android Auto, Googles bilsystem

Hadrian / Shutterstock.com Hur modernt fordonet än är visar det inbyggda systemet som erbjuds av tillverkaren snabbt sina gränser. Kartor som inte uppdateras, hög prenumeration eller brist på funktioner får ofta skulden för dem. Precis som Apple CarPlay har Android Auto försökt råda bot på detta i 5 år nu genom att erbjuda bilister möjligheten att använda huvudfunktionerna i sin smartphone inne i kabinen.
Läs mer

Källa: Android Police

Relaterade Artiklar

Back to top button