Android-appar: akta dig för dessa 10 appar, de kan vara farliga

Med skadlig programvara Och bloatware som blir en växande nackdel på Androiddet är viktigare än någonsin att se till att apparna du laddar ner vanligtvis inte utgör en risk för dig eller din maskin.

Google tar ibland bort många adware-, spion- och adware-appar från Play Butik, men hur är det med några av de hetaste apparna som inte är skadliga program i sig, men som ändå kan vara de viktigaste integritetsmardrömmarna? I den här artikeln låter vi dig veta om de 10 mest skadliga Android-apparna som du bör hålla dig borta från.

Farliga Android-appar som bäst undviks att ladda ner

Google Play är ett bra ställe att upptäcka fantastiska nya appar, men det är viktigt att vara försiktig innan du laddar ner nya appar på grund av potentiella säkerhetspåföljder. Även äldre, etablerade appar kan visa sig vara sekretessmardrömmar för dem som inte är försiktiga.

Vissa appar kan hämta information från din mobil och dela din privata information med tredjepartsannonsörer mot kontanter. Det är därför vi har försett dig med en lista över de 10 mest skadliga Android-apparna som bäst raderas från din mobil just nu.

  1. UC webbläsare
  2. TrueCaller
  3. Städa det
  4. Dolphin Browser
  5. Virus Cleaner – Antivirus gratis och Phone Cleaner
  6. SuperVPN gratis VPN-klient
  7. RT nyheter
  8. Super Clean – Master of Cleaner
  9. Fildo musik
  10. SMTH

För listan ovan har vi bara valt appar som för närvarande kan vara tillgängliga i Play Butik. Det finns dock många extra appar som har förbjudits från Play Butik för klickbedrägeri, illegal kunskapsbrytning, “störande annonser” med mera. Dessa inkluderar Clean Master, DU Battery Saver, ES File Explorer, Quick Pic Gallery och en komplett uppsättning av olika mjukvaruprogram, av vilka många kommer från den ökända kinesiska utvecklaren, Cheetah Mobile.

Relaterade Artiklar

Back to top button