Android 14 kommer att ansluta till satelliter

Hur hanterar man applikationer på din Android-smarttelefon?

Världen av nya tekniker går framåt med blixtens hastighet: Google har precis bekräftat att den framtida versionen av dess mobila operativsystem kommer att stödja satellitanslutningar!

Kom ihåg att Mountain View-företaget redan i början av månaden tillkännagav lanseringsdatumet för den första betaversionen av Android 14. Bara några dagar senare avslöjar den nu för oss vad som kommer att bli en av de första nyheterna i dess nästa OS.

Android 14: ” Lite närmare stjärnorna » …

Vi hann knappt smälta ankomsten av Android 13 som det redan börjar pratas om den framtida versionen av Googles operativsystem. Den här gången är det Hiroshi Lockheimer, senior vice president för plattformar och ekosystem på det amerikanska företaget, som skickar informationen till oss.

För anglofober, här är översättningen av Hiroshi Lockheimers tweet:

”Det är galet att tänka på användarupplevelser för telefoner som kan ansluta till satelliter. När vi lanserade G1 2008 var det svårt att få 3G och Wifi att fungera. Nu designar vi för satelliter. Häftigt ! Vi ser fram emot att hjälpa våra partners att ta med allt i nästa version av Android! »

Budskapet kunde inte vara tydligare: Android 14 kommer verkligen att välkomna möjligheten att ansluta till satelliter via din smartphone, från och med 2023. Konkret borde detta göra det möjligt att dra nytta av hastigheten och uppkopplingen avsevärt ökad. På så sätt blir det möjligt att ringa och skicka meddelanden (inklusive från vissa snabbmeddelandeapplikationer) oavsett var du befinner dig i världen.

Om det fortfarande återstår att göra framsteg när det gäller nätverket, är det tydligt att mycket mark har täckts under loppet av femton år…

Källa: SamMobile

Relaterade Artiklar

Back to top button