Android 13 låter dig köra Windows 11 på din smartphone/surfplatta i en virtuell maskin

Android 13 DP1 - hopfällbar smartphone © 9to5Google

En utvecklare lyckades få det att fungera Windows 11 på hans Google Pixel 6. Han kunde också starta en liten omgång UNDERGÅNG.

Utvecklarna har haft tillgång till en version av Android 13 under några dagar. Vissa har generöst delat med sig av några ögonblicksbilder av operativsystemet, andra delar med sig av sina upptäckter. Detta är fallet med kdrag0n, som kunde köra Linux-distributioner, men även Windows 11 i en virtuell maskin på en Google Pixel 6.

När Windows bjuder in sig själv till Android

Utvecklaren delade flera filmer via sitt Twitter-konto. Han rapporterar att trots GPU-acceleration, som inte stöds, fungerar Windows 11 bra. I en annan tweet sparkade han också igång en liten omgång UNDERGÅNG (Choklad DOOM) med ett tangentbord för att göra upplevelsen mer bekväm.

För den tekniska aspekten är implementeringen ganska komplex. Du kan läsa ett blogginlägg om Android 13 virtualisering postat av Mishaal Rahman. I grund och botten utnyttjar kdrag0n funktionerna i KVM-hypervisorn (Kernelbaserad virtuell maskin). Google har skapat ett nytt virtualiseringsramverk som syftar till att standardisera stödet för virtuella maskiner som är baserat på crosvm, en VMM (virtuell maskinövervakare) användes ursprungligen för att starta Linux-appar på Chromebooks.

Android 13 lanseras nästa september?

Som det ser ut är det svårt att veta hur långt Google kommer att underlätta användningen av virtuella maskiner under Android 13. Men uppenbarligen kan de vara ett av de anmärkningsvärda tilläggen av den här versionen av operativsystemet. Därifrån till att en dag föreställa sig en enda enhet som kan omfatta alla system, relaterade till både PC och smartphone, kommer det utan tvekan att finnas några ytterligare steg att ta.

Andra mindre funktioner i Android 13 inkluderar möjligheten att välja språk för varje app. Google kan börja lansera Android 13 hösten 2022.

Slutligen, kom ihåg att den “omvända vägen”, enkel åtkomst till Android-applikationer på en Windows 11-dator, var ett av Microsofts löften att marknadsföra sitt operativsystem. Denna funktionalitet, integrerad i en offentlig förhandsvisning förra månaden, är på väg att generaliseras.

Om samma ämne:
Android 13: upptäck de första bilderna och nya funktionerna i operativsystemet som presenterades av Google

Källa: AndroidAuthority

Relaterade Artiklar

Back to top button