Android 13: Google testar mörkt lägesprogrammering på kvällen

Google Pixel 6-test © © Pierre Crochart för Clubic

Android 13 skulle kunna använda en extra funktion för att lugna våra ögon på kvällen. Nästa version av operativsystemet, som väntas snart i beta, skulle verkligen erbjuda automatisk byte till mörkt mode under läggdags.

Detta är vad vi lär oss från den specialiserade bloggen Hoppas vars observationer rapporteras till oss av webbplatsen PhoneArena. I det här fallet skulle Android 13 tillåta användare att schemalägga den automatiska aktiveringen av det mörka temat vid läggdags. Sömntid kan ställas in från appen Digital Wellbeing, som redan är tillgänglig.

En funktion som finns i Developer Preview 2 av Android 13

Den här nyheten är för närvarande gömd i Developer Preview 2 i Android 13. Om du har tillgång till den kan du testa den, men bara efter att ha aktiverat funktionsflagga ” settings_app_allow_dark_theme_activation_at_bedtime”.

Android 13 mörkt tema solnedgång © © Esper

Som specifierat PhoneArena, ingenting säger oss att denna funktionalitet kommer att bevaras, eller integreras i denna form, i den slutliga versionen av Android 13. Om så är fallet bör det ändå vara möjligt att hitta den från Inställningar > Display och genom att aktivera temat mörk, som det är nu. Allt som återstår är att programmera omkopplaren till det mörka temat vid läggdags från den dedikerade rutan.

Få dina ögon att må bra på kvällen

När den är aktiverad kommer den här funktionen att matcha läggtiden som angetts i Digital Wellbeing-appen och aktivera det mörka temat vid den tidpunkten.

Även om det är ganska tillfälligt, kan denna nyhet tillåta din smartphone och dess skärm att attackera dina näthinnor mindre om du är van vid att konsultera innehåll precis innan du ska sova. Observera dock att det kommer att vara helt värdelöst om mörkt läge är aktiverat som standard på din enhet under hela dagen.

Källa: PhoneArena

Relaterade Artiklar

Back to top button