Android 13 Dp1: Pixel Launcher kommer att förbättra upplevelsen av hopfällbara smartphones

Google Pixel Fold

Även om lanseringen fortfarande verkade osäker för några veckor sedan, är den hopfällbara Google Pixel fortfarande under utveckling. Mountain View-företaget fortsätter att diskret förbereda sin ankomst med dedikerade funktioner.

DP1-versionen av Android 13 finns i överflöd i denna riktning och Pixel Notepad bör erbjuda en multipelskärm i samma stil som Samsung Galaxy Z Fold 3.

Nya ledtrådar till förmån för Pixel Notepad

Det är nu en öppen hemlighet, Google arbetar för närvarande på sin egen hopfällbara smartphone som så småningom skulle kallas Pixel Notepad. De första detaljerna är kända kring detta projekt, såsom dess design eller pris, men Google har precis lämnat några nya ledtrådar om det i DP1 (Developer Preview) av Android 13, en första förhandsvisning reserverad för applikationsutvecklare.

Där Android 12L, en version av Android 12 dedikerad till surfplattor och hopfällbara smartphones, är lämplig för alla tillverkare, skulle denna första version av Android 13 specifikt röra Pixel Notepad. Genom att fördjupa sig i operativsystemets tarm, 9to5Google upptäckte att Pixel Launcher-appstartaren nu kan komma ihåg två olika layouter på hemskärmen.

Android 13 DP1 - hopfällbar smartphone © 9to5Google

Android 13 DP1 - hopfällbar smartphone © 9to5Google

© 9to5Google

Till exempel, på en Pixel 4XL, lyckades specialistmedia simulera en större skärm genom att justera pixeltätheten. Faktum är att aktivitetsfältet nu är längst ner och programikonerna är inte ordnade på samma sätt som vanligt.

En multipelskärm nära Galaxy Z Fold 3

En detalj som påminner om beteendet som finns i Galaxy Z Fold 3 när en användare går från den minsta till den största skärmen på smartphonen. En konfiguration som antyder att Pixel Notepad skulle ha två olika startskärmslayouter för två distinkta upplevelser beroende på om enheten är hopfälld eller utfälld. Som sagt, Googles hopfällbara smartphone skulle vara närmare Oppo Find N när det gäller design med ett kvadratiskt format.

Om ändringarna av Android 13 här endast avser Pixel Launcher, kan det så småningom vara användbart för andra tillverkare som skulle vilja delta i loppet för hopfällbara smartphones med liknande funktionalitet. Som påmind 9to5Googledessa nyheter bör vara tillgängliga vid lanseringen av Android 12L, som förväntas släppas under det första kvartalet i år.

Källa: 9to5Google

Relaterade Artiklar

Back to top button